Puheohjattava automaattikamera

Japanilainen Canon esittelee uudenlaisen PowerShot PX -konseptikameran, joka tallentaa valokuvat ja videot automaattisesti 11,7 megapikselin kuvina tai jopa 60p-tason FullHD -videona. Kameraa voi ohjata myös äänikomennoilla ja se voi toimia myös webbikamerana.

Uuden Canon PowerShot PX -kameran avulla kuvaajan ei tarvitse seurata tapahtumia kameran takaa, sillä laite seuraa tilanteita ja tallentaa henkilöiden ilmeet ja reaktiot.  Siinä on USB-C-latausliitäntä ja sisäänrakennettu Wifi-yhteys, joka mahdollistaa yhteydet myös eri älylaitteisiin.

Kamera käyttää automaattista kohteenhakua ja älykästä kasvojentunnistusta tarkentaakseen valittuihin henkilöihin. Kameran 19–57 mm:n polttoväli sekä panorointi- ja kallistustoiminnolla varustettu zoom-objektiivi tarjoavat laajan kuvakentän (340 astetta vaakasuuntainen panorointi ja 110astetta pystysuuntainen kallistus).

Arkipäivän hetket taltioidaan kamerasta digitaalisen leikekirjan avulla Canon PowerShot PX:n iOS- tai Android-sovelluksella1 ja kuvia voidaan selailla kameran suositusten perusteella. Valokuvat ja videot tallennetaan muistikortille, mistä ne voidaab siirtää tietokoneelle tai älylaitteelle.

Kameraa voi ohjata myös manuaalisesti sovelluksen kautta sekä sommitella ja ottaa kuvat etäohjauksella. Webbisovelluksen (PC) avulla Canon PowerShot PX -kameraa voidaan käyttää myös nettikamerana.

Lisää: Canon (LINKKI) ja PowerShot PX:n tekniikka (LINKKI).