Tampereen entiselle Uros-Areenalle ensimmäinen digitapahtuma

Nimensä vaihtamaan joutunut uusi Tampereen Kansiareena on tammi-helmikuussa 2022 tapahtumapaikkana Tampereen Smart City -viikolle ja DigiTampere-ammattitapahtumalle.  Tarjonnassa on ohjelmaa kaupunkilaisille, yrityksille, kaupunkien asiantuntijoille ja osaajille. Viikon huipennuksena järjestetään älykaupunkikehityksen kansainvälinen konferenssi ja expo 31.1.−2.2.2022.

Tuleva Tampere Smart City Weekin konferenssi ja expo sekä Tampereen Messujen DigITre 2022 saavat kunnian olla ensimmäisten tapahtumien joukossa uudella Tampereen Kannen areenalla, joka muutti nimeään oululaisen teknologiayritys Uroksen talouskohun takia.   Tapahtumakokonaisuus järjestetään hybridinä, eli siihen on mahdollista osallistua etänä tai paikan päällä.

Tampere Smart City Week järjestetään 29.1.−4.2.2022. Osana tapahtumaviikkoa Tampereen Messut -konsernin DigITre laskeutuu Tampereen Kannen areenalle 1.−2.2.2022, yhtäaikaisesti TSCW:n konferenssin ja expon kanssa Konferenssin ja expon teemoja ovat esimerkiksi älykäs joukkoliikennejärjestelmä älykkäässä kaupunki-infrastruktuurissa, ilmastoneutraaliuden saavuttaminen kestävyysajattelulla, digitaalinen vallankumous, tietoturva ja turvallisuus digipalveluissa sekä älykkään datan saattaminen liiketoiminnaksi.

Konferenssin ja expon aloittaa maanantaina 31.1. kutsuvieraille järjestettävä kansainvälinen yritystapahtuma Tampere Business Forum Lapland Hotels Arenalla, joka striimataan kaikille avoimena verkkoon. Tiistaina paneudutaan erityisesti teknologiaan ja liiketoimintaan, keskiviikkona ihmisiin, yhteisöihin ja osaamiseen.

Tuleva DigITre 2022 on ICT-alan ammattitapahtuma, joka tarjoaa ratkaisuja IT-pulmiin case-esimerkkien avulla. Messutapahtuma järjestetään Tampereen Kannen areenalla, rinnakkain Tampere Smart City Weekin Konferenssin ja Expon kanssa.  Teemoina ovat tietoturva, liiketoiminnan modernisointi sekä älykkäät ratkaisut.

Messujen yhteydessä on myös startup-tapahtuma ArcticStartup Media Oy:n kanssa keskiviikkona 2.2.2022 ainutlaatuisen startup-tapahtuman, Arctic15x Tampere, joka toteutetaan yhteistyössä Platform6-yhteisön kanssa. Tapahtuman tavoitteena on Tampereen seudun startupien esille nostaminen ja niiden yhdistäminen potentiaalisiin sijoittajiin sekä asiakkaisiin, toimialoinaan smart city, cleantech ja biotalous, ohjelmisto-, paikannus-, koulutus- ja turvallisuusteknologia sekä valmistavan teollisuuden teknologia. Arctic15x Tampere toimii pilottina tapahtumakokonaisuudelle, joka tulevaisuudessa on tavoitteena järjestää vuosittain.

Tampere Smart City Weekin päävastuullinen järjestäjä on Tampereen kaupunki yhteistyössä Business Tampereen kanssa. Tampereen messujen DigITre järjestetään yhteistyössä Tampere Smart City Week konferenssin ja expon kanssa. Tampereen Messut  tuottaa Tampereen myös TSCW Expo & Conference sekä DigITre -tapahtumakokonaisuuden.

Lisää: Tampere Smart City Week -kävijäilmoittautuminen (LINKKI), ohjelmahahmotelma, täydentyy vielä (LINKKI, viikon tapahtumat-kohta) sekä DigiTampere (LINKKI).