Stereokamera varoittaa vaarasta

Saksalaisen Sick-yhtiön Visionary-B CV on stereokameratekniikkaan ja konenäköön perustuva anturi, jonka kuvan ja varoitusten pohjalta esimerkiksi trukin kuljettajan on helpompi keskittyä kuormien siirtelyyn.

Sickin Visionary-B CV -anturin konenäkö osaa tunnistaa ja luokitella havaitsemansa kohteet ja voidaan ohjelmoida esimerkiksi jättämään huomioimatta seinät ja pienet esineet. Se toimii myös ulkona eri sääoloissa sekä heijastavien pintojen äärellä kuten myös suorassa auringonpaisteessa.

Kaksoiskamerarakenteen mahdollistaman stereonäön ansiosta anturi pystyy mittaamaan myös havaitun esteen sijainnin, eli suunnan ja etäisyyden trukkiin. Anturi voidaan asentaa hyvin erilaisiin ajoneuvoihin, ja tarvittaessa ajoneuvon molemmat kulkusuunnat voidaan kattaa kamera-anturilla.

Erityisesti varastohallien ahtailla käytävillä ja ulkotiloissa, missä vesisade ja sumu voivat heikentää näkyvyyttä, trukkien taakse muodostuu katvealueita joiden valvominen on kuljettajalle haastavaa. Erityisesti peruutettaessa kuljettajan on oltava tarkkana, että ajoreitillä ei ole ketään.

Lisää: Sick (LINKKI), Visionary-B-C-anturituotteet (LINKKI) ja Youtube-video Visionary-B-C-anturista (LINKKI)