Volvon suurtehoakut kootaan Salossa

Volvo Carsin uusien Long Range -lataushybridien akkujen kokoonpano on aloitettu Valmet Automotiven tehtaalla Salossa. Uusi linja vastaa kaikkien Göteborgissa ja Charlestonissa valmistettavien 90- ja 60-sarjan Volvon lataushybridien akkujen kokoamisesta.

Volvon valmistussopimuksen myötä Salon akkutehtaan tuotanto laajenee korkeajänniteakkuihin. Valmet Automotive kokoaa ja koteloi Volvolle akkupaketteja, jotka ovat asennusvalmiita komponentteja autonvalmistukseen.

Volvon XC60 voimalinja-alusta akkuineen.

Volvon akut kootaan tuotantolinjalla, jolla esimerkiksi materiaalitäydennyksistä huolehtivat perinteisen trukkiliikenteen sijaan AMR-automaattirobotit. Volvon akkujen tuotanto työllistää Salon akkutehtaalla noin 250 henkilöä.

Volvo Cars on Valmet Automotiven ensimmäinen julkistettu akkujen autoteollisuusasiakas, ja se liittyy Valmet Automotiven syyskuun alussa julkistamaan valmistussopimukseen.

”Volvo on yksi autoteollisuuden suunnannäyttäjistä, ja sähköistymisen murroksessa me jaamme saman näkemyksen liikenteen tulevaisuudesta. Olemme ylpeitä voidessamme kumppanina tukea Volvon matkaa kohti sähköistä liikennettä”, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Salon akkutehdasta laajennettiin äskettäin 3 500 neliömetrillä, ja nyt tehtaan kokonaispinta-ala on noin 23 500 neliömetriä. Laajennus mahdollisti uuden tuotantolinjan rakentamisen, ja samalla huomioitiin kasvavan logistiikkaliikenteen tarpeet.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven Salon akkutehdas 2021