Productronica21: Elektroniikan uusinta tuotantotekniikkaa – lähes 20 000 messuvierasta

Saksassa alkaa uusinta tuotantotekniikkaa esittelevä Münchenin Productronica-messut. Siinä missä viime vuoden Electronica jouduttiin järjestämään kokonaan virtuaalitapahtumana, huomenna aukeava Productronica toteutetaan jo fyysisenä messuna – tosin tarkkojen turvaratkaisujen sävyttämänä. HUOM! Uutista on päivitetty 19.11.2021 lopullisilla kävijätiedoilla. 

Panasoncilla on esill verkotettu NPM X -ladontakone.

Müncheniin odotetaan 16.-19.11.2021 messujen mukaan kymmeniä tuhansia alan osaajia ja uusien ladonta- ja juotoskoneiden sekä testausjärjestelmien ostajia. Viimeksi tapahtuma järjestettiin Münchenissä juuri ennen korona-pandemiaa marraskuussa 2019.

ASM:lla on esillä Siplace-ladontakoneiden lisäksi ohjaus- ja valvontaratkaisut.

Messujen yhteydessä järjestetään myös puolijohdetekniikoita esittelevä Semicon Europa -osuus. Kaikkiaan tämän vuoden messuilla on yrityksiä 894. Kävijöitä oli kaksi vuotta sitten yli 44 000. PÄIVITYS 19.11.2021: Messuvieraita oli tällä kertaa noin 20 000 lähes 70 eri maasta sekä verkkoyhteyksin noin 5000 osallistujaa.

Uusien koneiden sijaan Münchenissä pyritään myymään kokonaisia tuotantolinjoja, joita on nivottu yhteen teollisuuden internetin  (IIoT, IoMT, AIoT, jne.) ratkaisuilla erityisesti.  Myös digitaalinen kaksonen Teollisuus 4.0 -tyyliin on esillä. Kaikkiaan messuilla on 894 näytteilleasettajaa 36 eri maasta.

Alkuajoista lähtien Münchenin Productronicalla on ollut tärkeä tehtävä uusien tuotantoratkaisujen live-tyyppisenä demostrointipaikkana, joten osastoille tuodut ladontakoneet ovat ainakin osin oikeasti toiminnassa kuljettimien yms tapaan.

Salolaisen Cencorpin Raptor sopii komponenttien  reikäladontaan.

Messuilla esitellään teollisuuden 5G-ratkaisuja esitellään tuotantokäytössä, mutta myös tietoliikennelaitteiden tuotantoalueena uusine testereineen ja ratkaisuineen. Mukana ovat kaikki tunnetuimmat testerivalmistajat kuten Keysigt ja Rohde & Schwarz monine järjestelmätoimittajineen.

Omron esittelee uutta 3D-AOI-testeriä S10.

Tahtuman pääosassa ovat kuitenkin elektroniikkatuotannon uusimmat ladontakoneet ja kokonaiset linjat. Niistä esillä ovat ainakin  ASM, Fuji, Panasonic, Yamaha ja pienemmät kuten Juki, Europlacer ja ruotsalainen Mycronic.

Oululaisella Jot Automationilla on messuilla uusi M5-testausyksikkö.

Suomesta messuilla ovat esimerkiksi tuotantotekniikkaa valmistava Cencorp Salosta ja kempeleläinen JOT Automation. Lisäksi suomalaistekniikkaa on esillä kansainvälisten  EMS-toimijoiden sekä suomalausyritysten Saksan tytäryhtiöiden ja edustajien kautta.

Saksassa tärkeä autoteollisuus ja sähköautojen akkuvalmistus on nouseva alue, joka panostaa myös uusiin tuotanto- ja testauslinjoihin. Siksi esillä on niitä varten erityisesti kehitettyjä uusia tuotanto- ja  testausratkaisuja.

Myös autonomiset tekniikan laserkameroineen, lidareineen ja verkkoratkaisuine vaativat tehtaisiin uutta testaustekniikkaa.

Rohde & Schwarz esittelee autojen tutka-antureiden testaamista AREG800A-mittausaseman avulla.

Tapahtumajärjestäjä on  koonnut joitakin Productronica2021-uutuuksia nettisivuilleen (LINKKI1 ja LINKKI2), tosin monet uutuuksista esitellään vain osastojen lisäksi valmistajan omien netti- ja some-sivujen kautta

Lisää tietoa Productronica2021-messusivustolta (LINKKI),  näytteilleasettajalista (LINKKI) sekä messuhallit ja yksittäisen hallin näytteilleasettajat (LINKKI) sekä tapahtuman seminaari- ja demotapahtumat (LINKKI).   Seuraavan kerran Productronica23 järjestetään Münchenissä 14.17.11.2023.

Osasto- ja tuotekuvia tapahtumasta näet (LINKKI) kautta. Lisäksi tässä kahden vuoden takaisen 2019-tapahtuman Uusiteknologia.fi:n  uutisraportti (LINKKI).

Aloituskuva: Münchenin Productronica2021.

Tässä kuvia Münchenin Productronica2021-messuilta ja lisää löydät messujen omilta sivuilta (LINKKI).