Suomalaisille ihonalaisia tunnistesiruja

Helsingin Mikonkadulla sijaitseva yrityskeskittymä Epicenter asentaa tänään 17.11.2021 vapaaehtosille henkilöille ihonalaisia mikrosiruja ensimmäisenä organisaationa Suomessa. Ruotsin vastaava Epicenter on asentanut mikrosiruja jäsenistöllensä jo vuodesta 2017 asti.

Ruotsissa on jo yli 100 vapaaehtoista mikrosirutettua ihmistä, jotka käyttävät ihonalaisia sirujaan esimerkiksi digitaalisina lompakkoina. Siru on mahdollista ohjelmoida älypuhelimen kautta toimimaan eri käyttötarkoituksiin aina kotiavaimesta kuntosalikorttiin.

Putkilomainen mikropiirimoduuli asetetaan ruiskulla käden ihon alle peukalon ja etusormen väliin. Piirin asettaminen on Epicenterin toimijoiden mukaan kivutonta.

Suomessa ensimmäiset mikrosirut asennetaan tänään keskiviikkona 17.11.2021 klo 16.00–18.00 Helsingin Mikonkatu 9:ssä järjestettävässä Epicenterin terveysteknologiatapahtumassa. Sirunonotto edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Perinteisimpien iholle puettavien urheilu- ja terveysantureiden globaalin myynnin arvioidaan ylittävän 100 miljardia dollaria vuoteen 2023 mennessä. Niiden sijaan Dsruptiven siru asennetaan ihon alle.

’’Mikrosirut tarjoavat kuitenkin vielä tarkempaa dataa ihmisten terveydestä. Jo nyt ihonalaisten sirujen kautta voidaan mitata esimerkiksi verenpainetasoa, sykettä ja veren hapettumistasoa”, kertoo Hannes Sjöblad, ruotsalainen terveysteknologiayrittäjä ja biohakkeri.

Sjöblad on Ruotsin ensimmäisiä mikrosirutettuja henkilöitä, joka kehittää myös työkseen mikrosiruteknologiaa ja on yksi tämän päiväisen Epicenterin terveysteknologiatapahtuman puhujista. Muita tapahtuman puhujina ovat Henkka Hyppönen (toimitusjohtaja, Alt Company) ja Mikko Juntunen (toimitusjohtaja, Elfys).

Lisää: Dsruptive (LINKKI), teknologia (LINKKI) ja Epicenter (LINKKI)

Kuvat: Dsruptive