Suomalaiset avaruusyritykset yhdessä Space Tech Expoon

Nopeasti kasvava määrä suomalaisia yrityksiä kehittää avaruusteknologiaratkaisuja niin kotimaahan kuin kansainvälisille markkinoille. Nyt suomalaisyritykset esiintyvät yhdessä Business Finlandin kanssa Saksan Bremenissä 16.–18.11. järjestettävässä Space Tech Expo Europe 2021 -avaruusteollisuustapahtumassa.

Bremenissä meneillään oleva Space Tech Expo Europe 2021 -avaruusteollisuustapahtuman Suomi-paviljongilla ovat mukana Kuva Spacen, Iceyen ja Aurora Propulsion Technologiesin lisäksi Harp Technologies, CollectiveCrunch ja Eurofins Expert Services. Vientiponnistuksen takana on Business Finland.

Kuva: Iceye.

’’Haluamme vahvistaa Suomen brändiä uusien avaruusliiketoiminnan ratkaisujen kehittäjänä. Suomella on pitkät perinteet ja hyvä maine avaruusteknologiaosaamisessa: meidät nähdään ketteränä avaruusmaana ja uudistajana, jossa on myös kansallinen tahtotila alan liiketoiminnan kehittämiseen’’, kertoo Business Finlandin New Space Economy -ohjelman vetäjä Markus Ranne kertoo (kuvassa).

New Space Economy -ohjelmassa mukana jo sata yritystä. Niistä monet hyödyntävät avaruusteknologiaa kestävän kehityksen ratkaisuissa. Esimerkiksi Kuva Space auttaa käyttämään vettä ja lannoitteita optimaalisesti maataloudessa, ja Iceye monitoroi ilmastonmuutoksen aiheuttamia tulvia sekä auttaa palveluillaan minimoimaan tulvien vaikutusta ihmisiin ja infraan.

Bremenissä mukana olevista Aurora Propulsion Technologies tekee puolestaan töitä avaruuden kestävän käytön eteen valmistamalla pienimpiin satelliitteihin plasmaliekoja, joiden avulla satelliitit palaavat kiertoradalta eivätkä jää sinne vaaralliseksi avaruusromuksi.

Business Finland on rahoittanut ensi vuoden loppuun jatkuvan New Space Economy -ohjelman kehityshankkeita 22 miljoonalla eurolla.

Space Tech Expo on Euroopan laajin avaruustoimialan näyttely ja konferenssi. Tapahtumaan osallistuu yli 400 tarjoajaa kattaen koko avaruustoimitusketjun, ja kokonaisuudessaan tapahtuman osallistujamäärä on yli 4500. Tapahtuma jatkuu torstaihin 18.11.2021 asti.

Lisää: Space Tech Expo Europe 16.-18.11.2021 (LINKKI), esittely suomalaisesta avaruusosaamisesta ja yrityksistä (LINKKI) ja New Space Economy -ohjelma (LINKKI).