Tampere sai Nokian Uroksen tilalle

Tampereen Kannen areena ja Nokia ovat allekirjoittaneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen sisältäen option viiden vuoden jatkosopimuksesta. Uuden sopimuksen myötä joulukuussa valmistuva areena saa nimekseen Nokia Arena. Halliin tulee 5G-verkko ja kestävät ledinäytöt kiekkokaukalon joustolaitoihin.

Tampereen uusi Nokia Arena avautuu yleisölle joulukuussa 2021 mahdollistaen vierailijoille innovatiiviset digitaaliset kokemukset ja tapahtumat, maailmanluokan urheilu-, kulttuuri- ja viihdetapahtumista konferensseihin. Areenalla on panostettu vahvasti tapahtumien elämyksellisyyteen ja digitaalisuuden tuomaan lisäarvoon. Nokia Arena on myös vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö.

Nokia Arena valmistuu joulukuussa 2021 ja areenalle mahtuu yli 15.000 katsojaa. Arenan omistavat LähiTapiola, OP, Ilmarinen, SRV sekä Tampereen kaupunki.

’’Elämyksellisyyden ja digitaalisuuden merkitys niin fyysisissä kuin virtuaalisissa kohtaamisissa tulee muuttumaan merkittävästi 5G-teknologian tuomien mahdollisuuksien myötä’’, arvioi Tommi Uitto, Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja ja Suomen maajohtaja.

Uiton mukaansa Nokia Arena tulee olemaan edelläkävijä musiikin, urheilun ja liike-elämän kohtaamisissa ja ennen kaikkea, se on suomalaisen osaamisen näyteikkuna maailmalle.

Elisa ja Nokia rakentavat Arenalle myös 5G-verkon, joka luo pohjan tapahtumaelämyksen kehittämiselle ja kattaa sekä tapahtumatuottajille että yleisölle suunnattuja Nokian uusimpaan teknologiaan pohjautuvia 5G-palveluja.

Tulevaisuudessa jopa miljoonaa kävijää vuodessa palveleva monitoimiareena on rakennettu Tampereen keskustan välittömään läheisyyteen ja se on yksi Euroopan moderneimmista monitoimiareenoista. Alkuaan hallista piti tulla Uros Live, mutta oululaisyrityksen  saama negatiivinen talousjulkisuus esti lopulta nimen käyttöönoton. Siksi kohde oli väliajan nimettynä myös Tampereen Kannen areenaksi.

Kestävät ledinäytöt kaukalon joustolaitoihin

Uudelle Nokia Arenalle rakennetaan myös uuden sukupolven kiekkokaukalo, jonka toimittaa suomalainen alan osaaja tuusulainen Vepe.  Arenalle tulee kaukalo, joka sisältää yli 160 metriä ledinäyttöä integroituna joustolaitoihin.

Teknologisesti kyseessä on haastava ja moniin muihin sovelluksiin verraten poikkeuksellinen toteutus vaikka ledinäyttöjä käytetään tänä päivänä monissa paikoissa. Jääkiekkokaukalo on kuitenkin kovien iskujen, taklausten ja osumien kannalta rankka ympäristö ledinäytöille.

Vepen Beta NextGen -kaukalossa ledinäytöt on pystytty asentamaan lähes pelipintaan kiinni taaten parhaat optiset ominaisuudet ja parhaan katselukokemuksen suuren hallin jokaiselle paikalle. Tuotteelle on haettu patenttia.

Tuusulainen Vepe on kehittänyt ja valmistanut jääkiekkokaukaloita Suomessa vuodesta 1976 ja toi joustokaukalot ensimmäisenä Eurooppaan vuoden 2011 Tukholman MM-kisoihin. Tarina saa ensi vuonna jatkoa, kun Nokia Arenassa Vepen uudenlainen digitaalinen Beta NextGen -jääkiekkokaukalo toimii MM-kisojen päänäyttämönä toukokuussa 2022.

Kuva: SRV/Libeskind/Tomorrow

Päivitetty