Piirivalmistajalta laskenta-algoritmi toimistoihin

Piirivalmistajja Analog Devices on kehittänyt DSP-piirilleen laskenta-algoritmin, jonka avulla voidaan helposti seurata esimerkiksi kamera-antureilla tulevaisuuden toimistojen tilankäyttöä, turvallisuutta ja energiatehokkuutta. Tarjolla on myös helposti käyttöönotettava kokeilusarja ohjelmistoineen.

Analog Devicesin EagleEye ADSW4000 PeopleCount-algoritmilla voidaan analysoida kamera-anturin tuottamasta kuvadatasta toimistoissa syntyviä metatietoja esimerkiksi ihmisten sijainnista ja kokoushuoneiden käytöstä.

Yrityksen ADSW4000 on ensimmäisiä ADI EagleEye -alustaan kuuluvia lisensoitavia sovellustason ohjelmistoalgoritmeja, joka perustuu sulautettuun Blackfin-signaaliprosessoriin (DSP) ja joukkoon sovellustason ohjelmistoja

ADSW4000 on optimoitu toimimaan Analog Devicesin Blackfin-piiriversioissa ADSPBF707BBCZ4-EGE ADSP-BF707. Se pystyy kamera-anturin kanssa analysoimaan laajan tarkkailualueen, joka säde on kolmesta viiteen metriin.

Järjestelmässä analysointi tapahtuu signaalinprosessorissa, ja tulos saadaan ulos UART-sarjaliikennemuodossa. Valmistajan mukaan kameran kuvadataa ei  tallenneta tai siirretä eteenpäin.

Tarjolla on sovelluskehitystä varten kompakti EVAL-ADSW4000KTZ-kokeilusarja, joka kattaa kaiken näköanturista (Chicony CYFI013 -moduuli) tietoliikenneyhteyksiin sekä pilvipalveluihin ja Wifi- tai Bluetooth-pohjaisiin tablettisovelluksiin.  Lisäksi on PeopleCount -laskentasovellus ja pilvipohjainen online-hallintapaneeli.

Lisää: Analog Devices (LINKKI), ADSP-BF707-suorittimet (LINKKI), ADSW4000 -tuotetiedot (LINKKI), taustatietoa (LINKKI), kokeilupaketti kortteineen (LINKKI) sekä  esittelyvideo (LINKKI) ja Analog Devicesin jakelijat (LINKKI).