Koodausoppia autojen QNX-käyttöjärjestelmään

Tamperlainen Unikie aikoo kouluttaa juniorikoodareista huippuosaajia autoteollisuuden eturivin projekteihinsa. Yritys tarjoaa alueen koulutusta ja mentorointia QNX-käyttöjärjestelmän kehittämisestä alan parhailta osaajilta.

Koodaripula on pahentunut ja siksi Unikie käynnistää oman koodauksen mentorointiohjelman, jossa se kouluttaa vastavalmistuneita tai uransa alussa olevia koodareita ohjelmistoalan huippuosaajiksi erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin.

”Kouluttamalla uusia kykyjä olemme osaltamme rakentamassa Suomeen lisää osaamispääomaa. Erityisesti QNX-osaajista on kuitenkin jatkuvasti huutava pula. Autoteollisuuden asiakasprojekteissamme on tälläkin hetkellä runsaasti avoimia paikkoja täytettävänä’’, kertoo Uniken toimitusjohtaja Seppo Kuula.

Unikie itse on nyt vahvassa kasvuvaiheessa. Tänä vuonna yhtiö on rekrytoinut osaajia lähes yhden henkilön päivävauhtia. Kaikkiaan Unikiella työskentelee jo yli 450 osaajaa kuudessa maassa.

Joulukuun alussa käynnistyvällä rekrytointikierroksella haetaan kymmenkuntaa uutta työntekijää Unikien Tampereen ja Oulun toimipisteisiin.  Koulutuksen järjestävät Unikien ja Blackberryn kouluttajat.

Mentorointivaiheessa siirrytään työskentelemään autoteollisuuden asiakkaan projektiin Unikien mentorin tuella. Puolivuotisen mentorointiohjelman jälkeen osallistujaa odottaa kokopäivätyö Unikiella. Jo koulutusajalta maksetaan palkkaa.

QNX on reaaliaikainen käyttöjärjestelmä, jota käytetään monissa autoteollisuuden ja teollisuuden kehitysprojekteissa.

Lisää: Taustaa Unikien QNX Academy -koulutusohjelmasta (LINKKI).

Kuvituskuva: QNX Embedded World -messuilla.