Markkinoiden erikoisimpaan hiiriohjaimeen Omronin mikrokytkimet

Markkinoiden erikoisin Azeron Cyborg -hiiriohjain on toteutettu Omronin erikoisherkillä mikrokytkimillä. Latvialaisyrityksen erikoisohjaimen konseptia voidaan laajentaa pelaamisen lisäksi grafiikan sekä musiikin ja videoiden editointiin. Videolla näet myös erikoisohjain rakentuu.

Azeronin uusi Cyborg-ohjain tarjoaa perinteisten hiiritoimintojen lisäksi 24 tai 29 ohjelmoitavaa näppäintä, jotka on ryhmitelty käyttäjän sormien ja peukalon ympärille.  Ohjaimessa näppäinten nopea puristus, painallus tai pyyhkäisy riittää toiminnon käynnistämiseen – jokaisella sormella on neljä tai useampia näppäimiä. Lisäksi ohjaimessa on mahdollisuus käyttää peukalotikkua.

Uusi ohjain sopii hyvin myös vasenkätisiä tai ihmisille, jotka eivät voi estää muuten käyttää perinteistä näppäimistöä tai hiiriohjainta.

Uutuusohjain voidaan sovittaa 3D-tulostustekniikalla eri käyttäjille ja sovelluksiin (värit, kämmenen koko ja painikkeiden asettelu). Azeron käyttää tuotannossa 3D-mallinnusohjelmia ja 3D-tulostimia. Hiiren hinnaksi tulee 165-175 euroa riippuen modifiointien määrästä.

Uudenlaisessa hiiriohjaimessa hyödynnetään japanilaisen herkkiä Omronin D2F -kytkimiä, jotka tarjoavat valmistajan mukaan hiirisovelluksiin sopivan kosketustunteen 140-160 gf (1.47N) käyttövoimalla.

Kytkimen mekanismi on rakennettu kahdesta halkaistusta jousesta ja niille luvataan 10 miljoonan kytkennän takuu. Kytkimen fyysiset mitat ovat  6,5 mm (korkeus) x 12,8 mm (leveys) x 5,8 mm (syvyys).

Lisää: Azeron (LINKKI), Omron (LINKKI), tuotetiedot Azeron Cyborg (LINKKI) ja Omron D2F-mikrokytkin (LINKKI) sekä Omron-komponenttien Suomen jakelijat (LINKKI) sekä video ohjaimen toteuttamisesta osista valmiiksi (LINKKI).