Suojattu kolmiradiopiiri uusiin Matter-yhteyksiin

NXP esittelee Las Vegasin CES2022-messuilla suojatun kolmella radiolla varustetun IW612 IoT-piirin, joka tukee Wifi 6-, Bluetooth 5.2- ja 802.15.4-protokollia. Uutuus on osa yrityksen tri-radio-tuoteperhettä, joka tukee myös Matter-yhteysprotokollaa.

Uusi IW612 pystyy NXP:n mukaan yhdistämään saumattomasti älylaitteet protokollien ja ekosysteemien välillä, mikä yksinkertaistaa kehitystä ja vähentää esimerkiksi älykoti-, auto- ja teollisuuslaitteiden rakenteita.

Uutuuspiiri tukee uutta Matter-standardia, joka on suunniteltu erityisesti älykotiratkaisuihin ja mahdollistaa saumattoman ja turvallisen liitettävyyden. Ratkaisussa yhteen toimivuus on ollutkin keskeinen haaste jotta päästäisiin pois pelkästään valmistajakohtaisista ratkaisuista.

Uusien Matter -standardin laitteiden pitäisi olla aiempaa helpompi yhdistää toisiinsa ja tarjolle tulisi samalla entistä suurempi valikoima yhteen toimivia laitteita. Tulevaisuuden älytalo ja muut IoT-ratkaisut voivat saada siitä myös uutta nostoa.

NXP on pakannut samalle piirille myös rinnakkaisia ratkaisuja, joka mahdollistaa suunnittelijoille myös uusia vapausasteita. Ratkaisu mahdollistaa jopa kolmen radion samanaikaisen tuen yhdessä laitteessa. Piiri mahdollistaa samanaikaisen lähetyksen ja vastaanoton, mikä parantaa älykkäiden ratkaisujen suorituskykyä.

IW612:n avulla kehittäjät voivat hyödyntää erilaisia ​​langattomia yhteysprotokollia yhdessä laitteessa. Se soveltuu esimerkiksi älykotien reitittimiin ja yhdyskäytäviin, joissa halutaan yhdistää pilveen esimerkiksi Thread- tai Bluetooth-laitteita Wi-Fi 6 -liitännän kautta.

Uutuuspiiri tarjoaa myös turvalliset käynnistys-, virheenkorjaus- sekä langattomat laiteohjelmistopäivitykset sekä WPA3-suojauksen  ja laitteiston salausmoottorit.

Lisää:  NXP (LINKKI), IWU612 -esityskalvot (LINKKI,pdf) sekä Matter-yhteisö (LINKKI ja Matter-protokolla (LINKKI,pdf) ja NXP:n jakelijat (LINKKI).