Digiosaajia haalitaan taas suoraan korkeakouluista

Paheneva puute digiammattilaisista näkyy alan järjestöjen ja yritysten aktivoitumisessa alan väen saamiseen ulkomaiden lisäksi Suomesta. Nokian laajan rekrytoinnin lisäksi it-yhtiö CGI hakee nyt  yli 700 uutta työntekijää. Niistä sata tehtävää avataan nuorille osaajille uran alun tukemiseen.

Kuluvan talven aikana CGI aikoo kiertää korkeakouluissa ja tapahtumissa muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Lappeenrannassa.

Yhteensä CGI rekrytoi yli 700 uutta työntekijää tulevan vuoden aikana. Niistä sata CGI palkkaa Future Talent -ohjelmansa kautta  aloitteleville IT-osaajille. Suomea.

“Koska Suomessa tarvitaan myös uusia osaajia, haluamme toimialamme suurimpana työnantajana tukea myös IT-uraansa aloittelevia”, kertoo CGI Suomen toimitusjohtaja Leena-Mari Lähteenmaa.

“Meillä harjoittelijoista jopa 70 % on työllistynyt yritykseemme harjoittelujakson päättyessä, joten tämä on hyvä tapa saada ammattilaisura käyntiin ja jalka ovenrakoon Suomen IT-alan suurimpaan työyhteisöön”, korostaa Lähteenmaa.

CGI käynnisti Future Talent -ohjelman vuonna 2017, jolloin ensimmäiseksi tavoitteeksi asetettiin 1 000 uuden nuoren osaajan palkkaaminen vuoden 2020 loppuun mennessä.

Myös digitaalinen insinööritoimisto Nitor aikoo rekrytoida it-osaajia. Tarvetta lisää Tampereelle vuoden alusta avattu uusi toimisto, joka tulee yrityksen nykyisten Helsingin ja Tukholman toimistojen rinnalle.

“Uusi toimisto avaa Nitorille paremmat mahdollisuudet uusien työntekijöiden rekrytointiin. Osaajista käydään kovaa kilpailua, jossa toimiston sijainnillakin voi olla ratkaiseva rooli,” Nitorin toimitusjohtaja Olli Auvinen kertoo.

Suomessa ja Ruotsissa toimiva Nitor työllistää nyt lähes 200 it-asiantuntijaa.

Kuvituskuva: CGI