Kätevät latausmoduulit pienlaitteisiin

Piirivalmistaja Rohm on kehittänyt uudenlaiset langattomat latausmoduulit, joihin on integroitu antennin lisäksi lähetin- BP3621 ja vastaanotinpiiri BP3622 taajuuskaistana 13,56 megahertsiä. Taajuuskaista on sama, jota käytetään paljon RFID- ja NFC-sovelluksissa.

Rohmin ratkaisun avulla teholähde voidaan lisätä aivan pienempiinkin laitteisiin. Uudet BP3621 ja BP3622 käyttävät magneettiresonanssimenetelmää 13,56 megahertsin taajuuskaistalla käytettävän pienentämiseksi.

Rohmin näkemys latausratkaisustaan verrattuna langattomiin Qi-toteutuksiin. Kuvalähde: ROHM

Moduulit tukevat jopa 200 milliwatin tehonsiirtoa kymmenen *) millimetrin etäisyydelle.  BP3621-lähetinmoduuli on kooltaan 35.0 × 26.0 × 1.5 millimetriä. Käyttöjännite on viisi volttia ja se kuluttaa täydellä latausteholla tyypillisesti 160 milliampeeria virtaa.

Vastaanotinmoduuli on kooltaan 24.0 × 17.0 × 1.5 millimetriä ja se pystyy tuottamaan maksimissaan 200 milliwatin tehoa lähtöjännitealueella 4.5-5.5 volttia kuormitusresistanssille 100-200 ohmia.  Moduulien litteä taustalevyrakenne helpottaa asentamista ohuisiin, kompakteihin laitteisiin.

Tehonsiirron lisäksi BP3621 ja BP3622 moduulit tukevat langatonta kaksisuuntaista tiedonsiirtoa (212 kbps) ja NFC Forumin Type 3 Tag -toimintaa. NFC Forum Type 3 -tunnistetoiminnon avulla on mahdollista toteuttaa esimerkiksi laiteohjelmiston lataaminen, suojattu tiedonsiirto, akun tilatiedon siirto ja anturin tai laitteen todennustietojen välittäminen laitteiden välillä.

Lisää: Rohm (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI1 ja LINKKI2) ja jakelijat (LINKKI)

Taustaa: Langatonta lataustekniikkaa hyödynnetään jo monissa pienlaitteissa, koska sen avulla voidaan parantaa langattomuuden lisäksi laitteiden veden- ja pölynkestävyyttä poistamalla jopa kokonaan kaikki perinteiset ulkoiset liitänntä. Monet nykyiset langattoman latauksen ratkaisut vaativat edelleen paljon tilaa, joten Rohm on lähtenyt hakemaan ratkaisua hieman eri tekniikoin kuin alan markkinajohtajastandardi Qi.

*) Korjattu latausetäisyys kymmeneksi millimetriksi.