Teräväpiirtokuvaa Pekingin olympialaisista

Pekingin talviolympialaiset näkyvät Ylen lisäksi HD-teräväpiirtolaadulla TV5:n AntenniTV:n 27 kanavapaikalla 2.–20. helmikuuta ajan. Digita ja TV-yhtiö Discovery Finland ovat sopineet lähetyksien välittämisestä teräväpiirrolla.

Uuden sopimuksen myötä TV5-kanava on Pekingin talviolympialaisten ajan katsottavissa HD-laatuisena koko Suomessa.  Sen kautta voi seurata Pekingin talviolympialaisten miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia.

’’Urheilulähetyksissä tarkka kuvanlaatu korostaa katsojan läsnäolon tunnetta, mikä tekee katselukokemuksesta entistä nautinnollisemman”, sanoo Digitan TV-liiketoiminnasta vastaava johtaja Teppo Ahonen.

Lisäksi Discoverylla on yksinoikeus olympialaisten esittämiseen illan parhaaseen katseluaikaan kello 19–21, jolloin TV5:llä esitetään kiinnostavimpien lajien koosteita. Lisäksi TV5 kertoo olevansa ainoa suomalaiskanava, josta voi seurata Pekingin talviolympialaisten miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia.

TV 5 televisioi suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut sekä kaikki pelit välieristä finaaleihin asti. Suorat olympialähetykset käynnistyvät joka aamu kello 5.30 ja 8 välillä ja jatkuvat päivästä riippuen kello 17 tai kello 18 saakka.

Pääpaino TV5-kanavan sisällöissä on sekä suorana että koosteina nähtävässä yksinoikeuslajissa jääkiekossa. Lisäksi TV5:n tarjontaan kuuluu suoria lähetyksiä myös lumilautailusta, curlingista ja pikaluistelusta sekä kohokohtia hiihtolajeista. Lisäksi joka ilta kello 20–21 välillä summataan päivän tapahtumat jääkiekkopainotteisesti Kisapäivä -studiolähetyksessä.

Lisää: TV5 (LINKK)) ja Discovery Finland (LINKKI), Digita (LINKKI) ja Yle (LINKKI) ja MTV3 (LINKKI).

Taustaa: Olympialaisten ajan TV5:n HD-kanava näkyy Digitan antenniverkossa 99,96 prosentin väestöpeittoalueella B-kanavanipussa kanavapaikalla 27. TV5 HD -kanavan katsomista varten tarvitaan Antenna Ready HD –testattu vastaanotin tai vastaanottimen pitää olla DVB-T2-virittimellä varustettu. Oman tv-vastaanottimen HD-valmiuden voi tarkastaa osoitteesta www.hdtvopas.fi