Terveystekniikan vienti hyvässä vauhdissa – ala tiivistää yhteistyötään

Kasvavan viennin lisäksi suomalaiset terveysteknologian järjestöt tiivistävät yhteistyötään.  Mukana ovat alan toimialajärjestö Terveysteknologia ry – Healthtech Finland ja alan startup -yhteisö Upgraded ry, jotka pyrkivät yhteistyöllään alan parempaan vaikuttavuuteen.

Viime vuoden lokakuuhun asti tuoteviennin arvo oli 2,0 miljardia euroa, kun se vuosina 2018–2020 vastaavalla ajalla oli 1,9 miljardia euroa. Vuoden viimeiset kuukaudet ovat yleensä vuoden parhaita, jolloin voi ennakoida jopa uutta ennätystä vuoden 2021 kokonaisviennin osalta.

Nyt alan järjestöt haluavat panostaa yhteistyössä kasvua tukevaan toimintaympäristöön, joka varmistaa potilasturvallisten ratkaisujen lisäksi uusien tehokkaiden ja innovatiivisten ratkaisujen pääsyn markkinoille.

’Yhteinen vaikuttamistyö hyödyntää kaikenkokoisia yrityksiä, kertovat yhdistysten puheenjohtajat Veli Mäkelä Planmecasta ja Kenneth Salonius Verticalista. Järjestöissä on yhteensä jäseniä noin 220, mikä on merkittävä osuus alan yrityksistä.

Uusilla Terveysteknologia ry:n uusilla vastuullisuuslinjauksilla autetaan jäseniä valmistautumaan asiakkaiden, omistajien, sijoittajien sekä nykyisten ja tulevien työntekijöiden toiveisiin ja vaatimuksiin. Linjauksista hyötyvät yhteistyön kautta myös Upgraded ry:n jäsenet.

’’Pelkkä lainsäädännön noudattaminen ei kuitenkaan enää riitä vaan yritykset noudattavat lisäksi vapaaehtoisia yritysvastuun ohjeita ja periaatteita. Vientiyritykset huomioivat vastuullisuuden Suomessa ja maailmalla’’, toteaa Terveysteknologia ry:n toimitusjohtaja Saara Hassinen.

Uudet panostukset vaikuttavuuteen takaavat järjestöjen mukaan viennin jatkumisen lisäksi uudet työpaikat ja investoinnit Suomeen.

Kuvituskuva: Planmecan Helsingin tehdas