Huippumuunnin sopii hifitoistoon

Uudet tehokkaat DAC-muuntimet ovat entistä tärkeämpiä elementtejä nykykaisessa huipputason äänentoistossa. Uusimpana japanilainen ROHM on esitellyt 32-bitin muunninperheen erityisen vaativiin äänentoistosovelluksiin. Tarjolla on myös laajoillaliitännöillä varustettu kehityskortti omien ratkaisujen testaamiseen.

ROHM:n uusi 32-bittisen BD34352EKV D/A-muunninpiirin tarjoaa huippulaatua korkean erottelukyvyn äänentoistosovelluksiin. BD34352EKV on viritetty myös toimimaan energiatehokkaasti säilyttäen samalla yrityksen aiemmat DAC-sirujen suunnittelukonseptit.

Piirin ulostuloääntä voidaan muokata kahden erilaisen ohjelmoitavan digitaalisen FIR-alipäästösuodattimen avulla. Piiri tukee myös korkean tarkkuuden äänisignaaleita aina 768kHz PCM muodossa ja jopa 22,4MHz DSD-signaalia. Suorituskyvyksi ilmoietaan SNR:lla 126 dB (Typ), THD+N:lla -112 dB (Typ).

Uutuus on edelleen kehitetty versio vuosi sitten tuodusta MUS-IC-sarjan lippulaivapiiristä BD34301EKV, jota tarjottiin laajalti erilaisiin audiolaitteisiin. Uusi BD34352EKV tarjoaa nyt käytännössä samat ominaisuudet kuin BD34301EKV, mutta on energiatehokkaammin. Uutuus on nastayhteensopiva aiemman version kanssa.

Piirien lisäksi tarjolla on kehitystyötä ja testaamista varten  BD34352EKV-EVK-001-kortti, jossa on PCM/DSD-äänisisääntulot (I2S,DSD ja 2-wire) sekä USB-liitäntä tietokonetta varten. Kortti tarjoaa myös kaksi ääniulostuloa balansoiduilla XLR- ja balansoimattomana RCA-liittimillä varustettuna. Kortin ominaisuuksia voidaan hallita pitkälti ohjelmallisesti.

Lisää: ROHM (LINKKI), MUS-IC-tuotteet (LINKKI), BD34352EKV-muunnin (LINKKI), kehityskortti (LINKKI) ja ROHM:n dokumentti DAC-äänentoistosta (LINKKI, pdf) ja jakelijat (LINKKI).