Touko-kesäkuu tuo jo useita ammattimessuja

Toukokuussa järjestetään Suomessa jo kahdet teollisuuden ammattimessut. Helsingin Teknologia22 aloittaa toukokuun alussa ja Oulun Pohjoinen teollisuus 22 toukokuun puolivälissä. Saksassa Münchenissa pidetään huhtikuussa jo laser-alan ja touko-kesäkuun vaihteessa Hannoverin teollisuusmessut.

Koronan varjossa riutunut messuala alkaa saada otetta myös ammattimessuista vaikka moni tulevista tapahtumista on edelleen siirretty kuukausilla eteenpäin tai jopa seuraavaan vuoteen. Toukokuun alussa järjestettävä Teknologia22-tapahtuman Helsingin messukeskuksessa näyttänee myös mallia  näytteilleasettajien kuin kävijöidenkin suhteen.

Pohjoisessa Oulussa järjestetään neljän hiljaiselon jälkeen 18.-19. toukokuuta Pohjoinen Teollisuus -tapahtuma. Esiin nostetaan alueen teollisuuden keskeiset puheenaiheet, kuten kestävä kehitys ja tulevat suurhankkeet, kaivosteollisuus ja kunnossapito.

Oulussa tulee olemaan tapahtumajärjestäjän mukaan jo yli 300 näytteilleasettajaa. Listalla ovat esimerkiksi Konecranes, Sulzer, Siemens, ABB, Metso Outotec ja Etra.

Mukana on myös ajankohtaisia puheenvuoroja. Esimerkiksi Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä puhuu ajankohtaisesta aiheesta Teollisuus vähentää päästöjä – riittääkö sähkö?  Ensimmäistä kertaa esillä on myös vety-aiheinen puheenvuoro, kun lavalle nousee Hycamite TCD Technologies Oy:n perustaja Matti Malkamäki.

Viimeistään kesäkuu normalisoi messualaa. Esimerkiksi helmikuulta kesäkuulle siirretty Nürnbergin Embedded World järjestetään kesäkuun 21.-23.6 juuri ennen juhannusta. Elo-syyskuu sitten normalisoi alan tapahtumat ja niitä järjestetään jopa useita saman kuukauden aikana.

Lisää: Pohjoinen Teollisuus 22 (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n päivitetty listaus (LINKKI) tulevista 2022-2023-tapahtumista.

Kuva: Heikki Jokinen/Expomark