Ammattitason kuvauskopteri kahdella akulla

Kiinalaisen DJI-yhtiön Matrice 30 -kuvauskopteri tarjoaa pelastus-, valvonta- ja tarkastusviranomaisille uuden ratkaisun. Tarjolla on laatukameroiden lisäksi parannettu ohjainyksikkö, tupla-akusto, pilvipohjainen hallintajärjestelmä sekä itsenäisesti toimiva telakointi- ja latausasema.

DJI Matrice 30 painaa 3,7 kilogrammaa ja siinä on tilaa yhdelle kameralle ja kahdelle akulle, joilla saavutetaan jopa 41 minuutin lentoaika. IP55-suojauksensa ansiosta kopteri voi toimia rankkasateessakin, 15 metriä sekunnissa puhaltavassa tuulessa ja -20 asteen pakkasessa tai +50 asteen kuumuudessa.

Perusversiossa on 48 megapikselin ja 1/2 tuuman CMOS-kamera, jossa on 16-kertainen optinen ja 200-kertainen digitaalinen suurennos. Lisäksi siinä on 12 megapikselin laajakuvakamera, 4K-videotallennus ja laseretäisyysmittaus 3-1 200 metrin välisille etäisyyksille.

Kopteri sopii hyvin pelastustehtäviin, sillä se osaa kertoa suoraan osoitettavan pisteen GPS-koordinaatit 20 senttimetrin tarkkuudella. DJI Matrice 30T.malliversio puolestaan sisältää peruskameran lisäksi myös 640 x 512 pikselin radiometrisen lämpökameran.

Molemmissa kopteriversioissa on myös kuusisuuntainen törmäyksenestojärjestelmä. vakaa neljän antennin OcuSync 3 Enterprise -tiedonsiirtojärjestelmä, kolmen roottorin hätälaskeutumistoiminto ja kunnonseuranta.

Kopteri voidaan haluttaessa päivittää paikallisesti ilman verkkoyhteyksiä.  Lisäksi kopterin paikallinen datatila toimii puhelimien lentokonetilan tapaan, jolloin laite ei ole lainkaan yhteydessä internetiin ja tiedot pysyvät vain kopterissa. AES-salaus suojaa kopterin kaikkea sisältöä, jotka tallennetaan microSD-muistikortille.

Kuvauskopterin mukana tulee uudistettu DJI RC Plus -ohjainyksikössä on  seitsemän tuumaa leveä teräväpiirtonäyttö. Ohjainta voi käyttää IP54-suojauksen ansiosta myös rankkasateessa. Ohjaimessa on fyysiset painikkeet ja ohjaussauva. Ohjain toimii kuusi tuntia yhdellä latauksella ja siinä on myös vaihdettava ulkoinen akku.

Kopteria varten on tarjolla myös DJI FlightHub 2 -hallintaohjelmisto, joka synkronoi ja koordinoi käytössä olevat tiimit, droonit, hyötykuormat, lennättäjät ja kerätyt tiedot.  Laajempiin järjestelmiin tarjolla on itsenäinen laskeutumis- ja latausasema DJI Dock, joka mahdollistaa automaattiset, ohjelmoidut lennot.

Lisätietoja: DJI (LINKKI), Matrice-30-tuotetiedot (LINKKI), video (LINKKI) ja Suomen edustaja Boston (LINKKI).