Televisiosarja Nokian menestystarinan ensi askelista

Uusi kuusiosainen draamasarja Nokiasta ja sen työntekijöistä tulee ensiesitykseen C More -suoratoistokanavan kautta 14. huhtikuuta alkaen.  Sarjan päärooleissa ovat Satu Tuuli Karhu, Emil Kihlström, Aku Sipola, Oona Airola ja Sampo Sarkola. Ohjauksesta vastaa sarjan luoja Maarit Lalli. Mukana on linkki tulevan tv-sarjan mainostraileriin.

Uuden televisiosarja Made in Finlandin tapahtumat alkavat vuodesta 1988, jolloin Motorola haastaa Nokian patenttivarkaudesta oikeuteen ja yhtiö menettää varsin pidetyn pääjohtajansa, Kari Kairamon. Saloon vastapalkatut juristit Katarina Tammi ja Aki Makkonen joutuvat elämänsä haasteeseen koettaessaan pelastaa Nokian varmalta tuholta.

Samaan aikaan kun katastrofaaliset tulosnäkymät vaativat saneerauksia ja kaikki kehitystyö jäädytetään, oululainen insinööri Risto Salminen haluaa tehdä maailman pienimmän ja kestävimmän matkapuhelimen, johon kaikilla olisi varaa. Hän ryhtyy omin varoin salaa kehitystyöhön.

Mutta uhka ei kohtaa vain ulkopuolelta. Yhtiön sisällä Nokiaa suunnitellaan pilkottavan osiin ja myytävän pörssissä. Rahoitusjohtaja Jorma Ollila vastaanottaa paikan Nokia Mobile Phonesin toimitusjohtajana ja saa puoli vuotta aikaa katsoa, onko osastolla tulevaisuutta. Hän uskoo, että Nokialla on vielä kätköissään timantti, joka on löytämättä.

Sarjan päärooleissa näyttelevät Satu Tuuli Karhu (Mädät omenat, Eden), Emil Kihlström (Siinä näkijä missä tekijä), Aku Sipola (Salatut elämät, Metsäjätti), Oona Airola (Hautalehto: Kylmä syli, Hotel Swan Helsinki) ja Sampo Sarkola (Sorjonen, Ikitie). Sarjan on ohjannut Jussilla palkittu Maarit Lalli (Kohta 18, Käenpesä, Sydänjää), joka on myös sarjan luoja ja pääkäsikirjoittaja.

Sarjan ovat tuottaneet C Morelle Rabbit Films ja Aurora Studios. Sarjaa julkaistaan 14.4 alkaen kaksi jaksoa, viikossa sitten jakso viikossa torstaisin.

Lisää: Made in Finland C More -suoratoistopalvelussa (LINKKI), sarjan mainostraileri Youtubessa (LINKKI),  aiemmat uutisjutut sarjasta Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI), Nokia-historiaelokuvat ja Ylen kuunnelmasarja (LINKKI) sekä Nokia-kirjat (LINKKI)

Made in Finland tv-sarjan kuusi eri osaa

  1. Johtajuuskriisi
  2. Haaste
  3. H 300
  4. Juhannustaikoja
  5. Washington D.C.
  6. Nokia Mobile Phones