Mirka ostaa robotiikkaan erikoistuneen Flexmillin

Hiomatekniikoita toimittava Mirka on ostanut Nurmijärvellä toimivan robotiikkayhtiö Flexmillin. Yritysosto on osa yrityksen laajentumisstrategiaa robotiikassa.

Mirkan ostama Flexmill on robotiikkaan ja pintakäsittelyautomaatioon erikoistunut suunnittelu- ja integraattoriyritys, jonka koneiden käyttökohteita ovat potkurit, turbiinit, valimotuotteet sekä hitsatut ja koneistetut rakenteet.

Flexmill tarjoaa erilaisia koneita, ohjelmointi- ja työkaluratkaisuja erittäin monimutkaistenkin työkappaleiden pintakäsittelyyn, myös piensarjatuotannossa.  Yritys perustettiin Jot Automationin toiminnoista vuonna 2017. Sijoittajana ja pääomistajana on pääomasijoitusyhtiö Verso Capital.

Mirka hyödyntää sovelluksissaan myös tanskalaisenUniversal Robots coboltti-robotteja.

Kuva: Flexmill