Kätevä liitäntäkortti teollisuuden tietoväyliin

Teollisuudessa on käytössä useita erilaisia tiedonsiirtoväyliä, joiden yhdistäminen edellyttää yhteentoimintaa. Sitä varten komponenttivalmistaja Rutronik on esitellyt Anybus-sovitinkortin, jonka kautta voidaan liittää yhteen kettäväylät ja teollisuus-Ethernet-verkot.

Rutronik Adapter Board HMS Anybus -sovitinkortit mahdollistavat viestinnän kenttäväylä- ja teollisuuden ethernet-verkkojen, kuten EtherCat, Profinet, Modbus, Powerlink, CC-Link, Profibus ja monien muiden kesken.

Ratkaisu tukee kaikkia vakiintuneimpia viestintästandardeja, kuten OPC Unified Architecture (OPC UA) ja Message Queuing Telemetry Transport (MQTT), WWW, File Transfer Protocol (FTP) -tiedostosiirto sekä socket interface.

Varsinainen tietoliikenneyhteys toteutetaan HMS Anybus -korttiin kiinnitettävillä ”AnybusCompactCom B40” -piirilevyillä ja sopivalla fyysen liitännän tarjovalla ”Connector Board” kortilla.

Uusi Adapter Board HMS Anybus tarvitsee lisäksi isäntämikro-ohjaimen, jota voidaan ohjata sarjaliitännän kautta teollisuus-ethernetiin ja kenttäväyliin. Asetukset voidaan konfiguroida ohjelmiston kautta. Siihen on integroituja myös suojausominaisuuksia, kuten pakettimyrskyn kestävyys, palvelin- ja asiakassertifikaatit sekä pääsynhallinta.

Rutronikin AdaptBoard-HMS antaa käyttäjälle mahdollisuuden käyttää HMS Anybus -tekniikkaa myös erilaisilla arviointikorteilla, jossa on Arduino-kortin kanssa yhteensopiva liitäntärajapinta. Sen avulla voidaan hyödyntää esimerkiksi Rutronik System Solutions RDK2-kehityssarjaa.

Lisää: HMS Anybus (LINKKI) ja Anybus-sovitin(LINKKI, Rutronik),  Rutronikin AdaptBoard-HSM-kortti (LINKKI) ja kehityssarja RDK2 (LINKKI).