Mimmit koodaa palkitsi ohjelmistoaktiivin

Vuoden 2022 Mimmit koodaa -palkinnon on saanut Susanna Kyllönen ansioistaan naisten innostamisessa ohjelmistoalalle. Lisäksi Kyllösen käynnistämä Twig the Code -yhdistys on tehnyt arvokasta työtä ja hienoin tuloksin naisten  saamiseksi ohjelmistoalalle.

Yli tuhannen naisen verkkoyleisö sai äskettäin harvinaista herkkua, kun järjestyksessä vasta toinen Mimmit koodaa -palkinto luovutettiin voittajalle. Viime vuonna ensimmäisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula luki tämän vuoden voittajalle painavat perustelut.

”Susanna Kyllönen on esimerkillään ja työllään innostanut naisia opiskelemaan koodausta. Hän on paitsi itse osoittanut, että oma-aloitteiset opinnot ovat toimiva reitti hienoon työpaikkaan ohjelmistoalalla, myös käynnistänyt yhdistyksen, joka auttaa muita pystymään samaan”, luetteli Panula.

”Olemme valmentaneet jo satoja naisia. Tarjoamme oppia myös tytöille, keväällä on tulossa vielä isoja tapahtumia. Työmme tulokset ovat konkreettisia”, kertoo tyytyväinen voittaja. Kyllönen itse työskentelee paitsi leipätyössään Mehiläisen IT-kehittäjänä.

Itse monin tavoin palkittu Mimmit koodaa -ohjelma on innostanut ohjelmistoalan pariin jo lähes 10 000 naista. Ohjelmaa vetävä Milja Köpsi on erittäin iloinen, että työtä tekevät yhä useammat. ’’On tärkeää, että muutkin kuin Mimmit koodaa -ohjelma ponnistelevat samojen isojen tavoitteiden hyväksi”, kiittää  Köpsi.

Myös ohjelmaa johtavan toimitusjohtaja Rasmus Roiha korostaa, että Kyllönen on hieno esimerkki sekä alalle pyrkiville, siellä eteneville että yrityksille. Hänen mukaansa suomalainen ohjelmistoala kaipaa uusia osaajia, naiset ovat meille valtava voimavara.

Palkinto jaettiin huhtikuun suuressa Mimmit koodaa -verkkotapahtumassa ovat olleet mukana Accenture, Accountor, Aiven, Amazon, Brella, Digia, Ericsson, Fitech, IBM, Islet, Laurea, LUT University, Microsoft, Oura, Schibsted, Siili ja Solita.

Kuva: Vasemmalta Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, palkittu Susanna Kyllönen Twig the Code -yhdistyksestä, sekä viime vuonna samaisen palkinnon voittanut Eeva-Jonna ”Eevis” Panula. Kuvaaja: Mikke Pöyhönen/Ohjelmisto- ja e-business ry.