Nopea 60 GHz:n tutkapiiri paljastaa uniongelmat

Piirivalmistaja Infineon ja sveitsiläinen terveysalan teknologiaa kehittävä Sleepiz ovat yhdistäneet voimansa uniongelmien ratkaisemiseksi. Tuloksena on koteihin suunnattu tekniikka, jossa hyödynnetään Infineonin 60 gigahertsin tutkapiirejä ja Sleepizin analysointialgoritmeja.

Infineonin Xensiv-tutka-antureihin perustuvalla tekniikalla voidaan mitata jo nyt kohdehenkilöstä ilman kosketusta sydämenlyöntejä ja hengitystiheyttä. Korkean herkkyyden ansiosta tekniikka pystyy havaitsemaan mittaustiedot ja havaitsemaan henkilön millimetritason liikkeet materiaalien, kuten peittojen läpi.

Sveitsiläinen myy jo tällä hetkellä Infineonin tutkateknologialla varustettuja unenvalvontalaitteita lääkäreille Sveitsissä ja Saksassa. Nyt yhtiöt haluavat yhdessä mullistaa myös unenanalysoinnin kuluttajamarkkinat ja integroida ratkaisunsa myös älykaiuttimiin ja muihin älykodin laitteisiin.

2725Älylaitteiden tutkapiirin keräämät tiedot analysoidaan Sleepizin koneoppimisalgoritmien (ML) avulla ja tulokset siirretään anonyymisti verkkopalveluun, josta ne ovat kuluttajan seurattavissa reaaliaikaisesti.

Infineon tarjoaa 60 GHz:n Xensiv-tutkapiirejään laajalti kaikille älylaitteita kehittäville. Piirien lisäksi tarjolla on sovellusten kehittämiseksi BGT60LTR11AIP-kokeilukortti. Xensiv 60 GHz;n piirejä hyödynnetään jo autojen turvaratkaisuissa.

Lisää: Infineon (LINKKI), Xensiv 60 GHz -tutkapiirit (LINKKI), Xensiv-autopiirit (LINKKI), Xensiv-kokeilukortti (LINKKI) ja Sleepizin unen analysointiratkaisu (LINKKI) ja Infineonin Euroopan alueen komponenttijakelijat (LINKKI).