Veden ja iskut kestävä SSD-muisti

Samsung on tuonut tarjolle IP65-suojatun T7 Shield SSD-aseman, jonka luvataan olevan veden että iskunkestävä. Asema painaa 98 grammaa ja sopii suurienkin tiedostojen siirtoon. Uutuudesta on tarjolla yhden ja kahden teratavun versiot.

Samsungin T7 Shield on uusin lisäys yrityksen T7 Portable SSD -tuoteperheeseen, joka sisältää kestoversion lisäksi myös sormenjälkitunnistimella varustetun T7 Touch -mallin.  Uusi T7 Shield Portable Solid State Driven (PSSD)  luvataan kestävän jopa kolmen metrin pudotuksen.

Uusi SSD-asema suojattu myös vedeltä ja pölyltä. Kestävyys voi valmistajan mukaan kuitenkin vaihdella todellisten ympäristöolosuhteiden mukaan, eikä takuu kata siksi pudotusta tai nesteen ja pölyn aiheuttamia vaurioita. Aseman käyttölämpötila-alue on 0-60 C ja säilytyksessä -40 – 85 C.

T7 Shield on valmistajan mukaan noin kaksi kertaa nopeampi kuin edeltävä T5-malli. Asema tarjoaa jopa 1 050 megatavua sekunnin lukunopeuden ja 1 000 megatavua sekunnissa kirjoitusnopeuden. Niiden kautta asema on nopeimpia siirtonopeuksia USB 3.2 Gen2 -liitäntästandardiin pohjautuvia laitteita.

Samsung on optimoinut aiempaan versioon nähden pintamateriaalia ja ohjausohjelmistoa. Niiden ansiosta T7 Shieldin luvataan pystyvän ylläpitämään korkeaa suorituskykyä ilman ylikuumenemista. Lisäksi T7 Shieldissä on myös aiempaan T5-malliin nähden parannettu tietosuojausta 256-bittisellä AES eli Advanced Encryption Standard -salauksella.

Aseman liittyntä on USB 3.2 Gen2 (10Gbps) ja aseman mukana tulee USB Type C-to-C- ja USB Type C-to-A -kaapeli. Aseman ulkomitat ovat 88 x 59 x 13 mm ja paino 98 grammaa.

Lisää: Samsung SSD (LINKKI) ja T7 Shield SSD (LINKKI).