Aurinkokennolla voi olla kaksi puolta

EcoFlowin kaksipuolinen aurinkopaneeli voi tuottaa jopa 80 prosenttia normaalia yksipuolista paneelia enemmän sähköä. Etupuoli tuottaa vauringonvalosta sähköä 220 watin teholla ja takaosan kennot valmistajan mukaan parhaimmillaan jopa 155 wattia.

Uusi EcoFlow 220W -aurinkopaneeli on tehty ohuesta karkaistusta lasista ja se on valmistajan mukaan jopa viisi kertaa kovempaa kuin muut vastaavat aurinkopaneelit. Se kestää myös kuumuutta jopa 148 celcius-asteeseen saakka.

Avattuna paneelin mitat ovat 183 x 82 x 2,5 senttimetriä ja kokoon taitettuna vaivaiset 50 x 82 x 3,2 senttimetriä. Paneeli painaa vain 9,5 kilogrammaa.
Kaksipuolisuus tulee käyttöön, jos paneelin takana on heijastavaa pinta, kuten kirkas peili- tai peltitaso. Näin se voi kerätä energiaa jopa 80 prosenttia enemmän kuin normaali 220 watin aurinkopaneeli. Ja ilman heijastavaa taustapintaakin takakennosto kerää valoa noin 25 prosenttia yksipuolista paneelia enemmän.

Aurinkopaneelin paras käyttökulma löytyy helposti säädettävän jalustan ja EcoFlow-puhelinsovelluksen avulla, kun paneelia käytetään yhdessä EcoFlow-latausaseman kanssa. Paneelin suuntaaminen kohti aurinkoa onnistuu myös silmämääräisesti, sillä edes 20 asteen poikkeama optimaalisesta kulmasta ei vielä juurikaan vaikuta lataustehoon. Mikäli sähköntarve on suuri, EcoFlow-aurinkopaneeleita voidaan myös ketjuttaa toisiinsa.

Kannettavat EcoFlow-aurinkopaneelit ovat EcoFlow-aurinkopaneelit ovat pöly- ja vesisuojattuja IP67- tai IP68 -standardin mukaisesti. Ne kestävät niin pakkasia, helteitä (-20–85 °C) kuin tuultakin. EcoFlow-aurinkopaneeleita on saatavana uuden 220 watin mallin lisäksi kolmessa muussakin koossa. Ne kykenevät mallista riippuen 21–23 prosentin energiatehokkuuteen laadukkaiden yksikiteisten aurinkokennojen ansiosta.

Kaikissa malleissa käytetään aurinkopaneelien yleistä MC4-liitäntää, mikä takaa monipuoliset käyttömahdollisuudet erilaisten sähkölaitteiden kanssa. Mukana tulevan MC4/XT60-kaapelin kanssa paneelin voi kytkeä suoraan EcoFlow-latausasemaan ja erikseen hankittavan MC4-USB-C-kaapelin kanssa aurinkopaneelilla voi ladata usb-liitäntäisiä laitteita suoraankin.

Lisää: EcoFlow (LINKKI), tuotetieto 220W-malli (LINKKI) ja Suomen edustaja Boston (LINKKI).