Piilaaksolaisyritys tuo Tampereelle digisuunnittelua

Satelliittipaikannuksen GNSS-vastaanottimien tekniikkaa kehittävä piilaaksolaisyritys oneNav vahvistaa suunnittelutiiminsä osaamista perustamalla uuden tytäryhtiön Tampereelle.  OneNav Finland aikoo kasvattaa myös suunnittelutiimiään Tampereelta.

Kalifornialaisen OneNav kehittää uuden sukupolven paikannusvastaanottimia (Global Navigation Satellite Systema, GNSS) tuleviin älypuhelimiin, puettaviin laitteisiin sekä seurantaan ja lisättyyn todellisuuteen liittyviin laitteisiin.

Yrityksen hyödyntämä tekniikka oneNav pureL 5 perustuu uuteen signalointijärjestelmään, jonka ansiosta samalla ratkaisulla pystytään hyödyntämää GPS:n lisäksi eurooppalaista Galileota ja kiinalaisten BelDouta. Järjestelmä hyödyntää koneoppimista ja tekoälyä.

Yrityksen kansainvälistä suunnittelutiimiä johtaa tohtori Florean Curticapean, jolla on yli kahden vuosikymmenen kokemus GNSS:stä ja mobiiliteknologiasta.

Tampereen toimipisteen avaamisen myötä oneNav aikoo hyödyntää alueen paikannustekniikan osaamista suunnittelussa.   OneNavin toimitusjohtajan Steve Poiznerin mukaan Tampereen alueella on  osaamista, joka auttaa heitä kasvattamaan asiantuntijatiimiämme Suomessa.

OneNav tarjoaa paikannusta monille paikkaperusteisille mobiilipalveluille. Mukana on yrityksiä kuten Qualcomm, Apple, Intel, SnapTrack, SiRF, Trimble ja eRide. Yrityksen sijoittajiin kuuluu myös  Google Ventures, Norwest Venture Partners ja GSR Ventures.