Suomalainen näyttövalmistaja hakee kasvua Joensuusta

Lisätyn todellisuuden DPX-näyttötekniikkaa kehittävä Dispelix hankee uutta pontta kehitykseen Joensuussa sijaitsevasta fotoniikan Photonics Centeristä. Uusi photoniikan keskus tarjoaa yritykselle tilat ja laitekantaa ratkaisujen tutkimiseen ja valmistamiseen. Dispelix aikoo tuplata myös henkikökunnan määrän.

Oulun ja Espoon lisäksi yritys sijoittuu kesän jälkeen Joensuussa avautuvaan uuteen Photonics Centeriin, joka kokoaan alueen fotoniikkasektoria yhteen. Uusi keskus tarjoaa yrityksille tilojen lisäksi uudenlaista laitekantaa, muun muassa active alignment -laitteen kameraoptiikan ja -sensorin yhteen liittämiseen.

’’Jos fotoniikkayhtiö haluaa käynnistää toimintaa Joensuussa, Photonics Center on luontainen aloituspiste ja resurssi kasvun käynnistämiselle’’, mainostaa Business Joensuun fotoniikkaliiketoiminnan kehityspäällikkö Juha Purmonen.

Oulusta VTT:n spinnap-yrityksenä’ ponnistanut Dispelix kehittää lisätyn todellisuuden näyttötekniikoita. YDPX-tuoteperheensä lisäksi yritys tekee asiakkaille räätälöityjä näyttökomponentteja, joiden potentiaalista ostajakuntaa ovat globaalit kännykkäyritykset ja sosiaalisen median sisältöyritykset.

Dispelixille Photonics Centerin myyntivaltit olivat selvät: yhteistyöverkosto eri fotoniikkatoimijoiden välillä, keskuksen laitekanta sekä Itä-Suomen yliopisto ja alan tutkimus. Yhtiöllä on Suomen toimintojen lisäksi toimipisteet Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Dispelix hakee myös kasvua toimintaan.  Yrityksen tuotannosta vastaava Petri Stenberg arvioi yrityksen henkilöstömäärän tuplautuvan vielä tulevaan syksyyn mennessä. ’’Tavoitteenamme on olla merkittävä toimittaja näyttökomponenttien saralla, kun kuluttajamarkkinat alkavat avautua’’, arvioi  Stenberg.

’’Markkinat painottuvat nyt silmälasityyppisiin AR-laseihin, joka luultavasti tulee avaamaan laajemmat markkinat’’, sanoo Stenberg. Dispelixin komponentit soveltuvat myös mobiileihin mukana kulkeviin tietokoneisiin. Yrityksen tuote erottuu kilpailijoistaan muotokielellä ja näyttökomponenttiensa keveydellä.

Displecin vahvuuksiin kuuluu myös itse kehitetty näyttöoptiikan suunnittelutyökalu, jota ei ole kaupallisesti muiden toimijoiden saatavilla. Näytöissä valoa ohjataan nanorakenteiden avulla, joiden suunnittelu ja valmistus on erityisesti suomalaisyrityksen erityisosaamista.

Lisää: Dispelixiä (LINKKI) käsitelleet uutiset (LINKKI) sekä Joensuun Photonics Center (LINKKI) ja keskusta käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Dispelix