Parempaa käyttöliittymää digiskooppiin

Rohde & Schwarz esitteli kesäkuun Nurnbergin sulautetun elektroniikan messuilla uusitun huipputason version RTP-oskilloskooppimallistostaan. Uutuuden käyttöliittymää on parannettu ja signaaalien anlyysiin on tarjolla kokonaan uusia keinoja.

Rohde & Schwarzin uusi RTP-huippuskooppi perustuu paljolti samaan yrityksen aiemmin jo kehittämään teknologiaan ja ASIC-piireihin. Kosketusohjattu ruutu on 13,3 tuumaa 16:9-sivusuhteella. Kuvaruudun oikealla puolella on paneeli, jossa on ohjauspainikkeita ja säätimiä.

Neljän signaalikanavan kaistanleveys on mallista riippuen 4 – 16 GHz ja analogia/digitaalimuuntimen näytteenottotaajuus on 40 gigahertsiä.  Pienemmän kaistanleveyden omaavat mallit voidaan myös päivittää 16 gigahertsin kaistanleveyteen.

Uusissa malleissa on keinot signaalien monipuoliseen analyysiin. Signaalinäytteet tallennetaan nopeaan muistiin, jossa on tilaa 100 miljoonaan näytteeseen kutakin neljää kanavaa kohti. Muistia voidaan päivittää jopa 3000 miljoonan näytteen kapasiteettiin, mikä edustaa tämänhetkistä huippua oskilloskoopeissa yleensä.

Lisäksi uutuusmallien matematiikkapakettia käyttäen voidaan Python-kielellä ohjelmoida lisää erilaisia analyysejä, joiden tulokset voidaaan näyttää oskilloskoopin kuvaruudulla.

Lisää: Rohde & Schwarz (LINKKI) ja RTP-mallien tuotetiedot (LINKKI).