Volvo päivittää autojaan verkon kautta

Volvo on julkaissut uusimman automaattisen ohjelmistopäivityksen (OTA) kaikkiin Volvon henkilöautoihin, joissa on sisäinen Google-järjestelmä. Päivitys tarjoaa monia ominaisuuksiin ja laatuun keskittyviä parannuksia. Suomessa päivitys koskee noin 3000 autoa.

Volvo on päivittänyt verkon kautta tiettyjä automallejaan säännöllisesti OTA-päivityksinä vuoden 2021 alusta lähtien säännöllisesti. Päivitysten ansiosta asiakkaat saavat päivityksistä uusia ominaisuuksia.

Yksi uusista toiminnoista on Apple CarPlay -tuki, jonka avulla iPhonen voi yhdistää USB-liitännän kautta Volvoon ja käyttää iPhone-sovelluksia autossa kaikkialla, missä Apple CarPlay on käytettävissä.

Edellinen huhtikuussa julkaistu OTA-päivitys on otettu käyttöön yli 197 000 autossa. Uusin päivitys on tullut saataville 14 markkina-alueella, ja yritys odottaa päivitysten kattaman autojen määrän kasvavan jokaisen uuden julkaisun myötä.

Huhtikuun päivityksen yhteydessä Volvo kertoi, että kaikki uudet yhtiön mallit voivat jatkossa vastaanottaa ohjelmistopäivityksiä. Sama kehitys on käytössä tai tulossa myös kaikilla suuremmilla valmistajilla.  Erityisesti autojen sähköistyminen korostaa tulevaisuudessa verkkopäivityksiä sähkäautomerkki Teslan tyyliin.

Lisää: Aiempi 1.3.2021 uutinen Volvon OTA-automaattipäivityksistä (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvituskuva: Volvo