Kaikki kuitutestit yhdellä laitteella

Saksalainen intec Gesellschaft für Informationstechnik on julkaissut kädessä pidettävän Argus 240 -testerin esimerkiksi kiinteistöjen valokuituyhteyksien loppuasennuksiin. Uutuuden toimintoja voidaan laajeentaa tarjolla olevilla lisälaitteilla.

Saksalaisen Argusin uusin 240 Optical xPON -valokuitutesteri on suunniteltu erityisesti koteihin ja yrityksiin tulevien kuituyhteyksien testaamiseen. Se tarjoaa testauksessa GPON- ja XGS-PON-liitännöille.

Laitteen selektiivisellä xPON-OPM-mittauksella voidaan samanaikaisesti testata samassa kuidussa mahdollisesti yhtä aikaa olevien GPON:n ja XGS-PON:n optinen teho. Lisäksi laajakaistatehomittari mahdollistaa myös muiden aallonpituuksien, kuten 1550 nm:n mittaamisen.

Uudessa Argus 240:ssä on myös langaton WLAN, triple play -testit, kuten VoIP, IPTV sekä datasiirron nopeus. Laite tukee myös PON ID -lukemista, ONT-simulointia, IP-yhteyden testauksia sekä verkon datasiirron suorituskyvyn mittaamista iperf-testeillä aina 2,5 Gbit/s nopeuteen asti.

Laitteen ominaisuuksia voi laajentaa erilaisilla lisätarvikkeilla. Sen SFP-paikkaa voidaan käyttää muun muassa Active Ethernet -tekniikalla toteutettujen yhteyksien käyttöönotossa. Lisäksi Fiber Inspection Tool lisälaite voidaan liittää laitteeseen USB:n avulla. Sen avulla voidaan havaita naarmut ja muut viat optisessa kuiduissa. Ne voidaan näyttää ne videokuvana ja taulukkomuodossa.

Lisää: Intec Gesellschaft für Informationstechnik GmbH (LINKKI), Argus 240 -tuotetiedot (LINKKI) ja maakohtaiset partnerit (LINKKI, hae Finland).