Bauma22: Suomalaiseen pienkuormaajaan omat akkupaketit ja lämmönhallinta

Tampereen kupeessa, Ylöjärvellä pientyökoneita valmistava Avant julkistaa Münchenin työkonemessuilla uudet sähkökäyttöiset pienkuormaajansa. Niissä käytetään yrityksen oman tytäryhtiönsä kokoamia akkupaketteja ja lämmönhallintatekniikkaa. Yritys on kehittänyt uudenlaisia litium-ioni-akkuja myös Valmet Automationin kanssa isompaan e6-malliin.

Avantin e5-sarjan akkujen tuotanto alkaa ensi vuoden aikana.

Avant Tecno esitteli ensimmäiset sähkökäyttöiset kuormaajat jo 90-luvun loppupuolella.  Nyt yritys lupaa nostaa sähkökuormaajien toiminnallisuuden uudelle tasolle. Kahden uuden kuormaajan akut tulee valmistamaan tytäryhtiö Avant Power.  “Tutkittuamme akkuja vuosikymmenten ajan totesimme, ettei maailmasta löydy akkua, joka olisi täydellisesti sopiva pienkuormaajiin”, kertoo Mikko Piepponen, Avant Power Oy:n operatiivinen johtaja.

Uusia kuormaajia varten valmistetaan kaksi 44 voltin Avant OptiTemp -akkupakettia (27kWh ja 13kWh), joiden kapasiteetti on yritysen mukaan kaksinkertainen muiden valmistajien vastaaviin kuormaajaratkaisuihin.   Akuissa on lisäksi uusi lämmönhallintajärjestelmän, jonka luvataan pitävän akkujen lämpötilan ja kapasiteetin koko ajan optimina niin kuumissa kuin kylmissä sääolosuhteissa.  Esilämmitetyt OptiTemp-akut toimivan yrityksen mukaan myös todella kylmissä (-30°C) lämpötiloisssa. Uudet akut voidaan ladata pikalaturilla täyteen 1,5 tunnissa. Niissä on myös minimoitu riskiä akkupaloon akuston rakenteen ja uppojäähdytysjärjestelmän avulla.

Uusia akkuja tullaan käyttämään Avantin e5-27- ja Avant e5-13 -pienkuormaajissa, jotka yritys esittelee Münchenissä alkavilla Bauma 2022 -työkonemessuilla. Isompi Avant e6 hyödyntää Valmet Automationin litium-ioniakkuja (13,8 kWh/288 Ah).  Avant Tecnon tehdas sijaitsee Ylöjärvellä, jossa sijaitsee myös yrityksen suurtehoakkuihin keskittynyt tytäryhtiö Avant Power.

Lisää: Avant Tecno (LINKKI), Avant Power (LINKKI) sekä aiemmin Avantia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä Bauma22-messujen 24.-30.10.2022 taustatietoa (LINKKI).

Kuva: Bauma22, Messe München