Enersense ostaa suomalaisen pikalatausasemien valmistajan

Latausverkostoja toteuttava Enersense International ostaa espoolaisen sähköautojen pika- ja suurteholatausasemia valmistavan Unified Chargers Oy:n. Yritys tuottaa räätälöitäviä latausratkaisuja julkisiin kohteisiin ja raskaan liikenteen tarpeisiin sekä älypalveluita latausasemaoperointiin.

Suomalaisella Enersensellä on jo aiemmin vahva tausta toimimisesta eri latauslaiteratkaisuja tarjoavien yritysten asentaja- ja huoltokumppanina ja tämä toiminta jatkuu yrityksen mukaan kuten ennenkin. Yritys on tarjonnut latausratkaisuja yrityksille ja taloyhtiöille kiinteistökartoituksesta latausjärjestelmän asennukseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon asti.

Yritysosto vahvistaa Helsingin pörssissä noteeratun Enersensen asemaa latausratkaisujen toimituksissa. Yritysosto odotetaan saatavan päätökseen marraskuussa

”Henkilöautojen ohella myös raskas liikenne sähköistyy kovaa vauhtia ja haluamme olla mukana mahdollistamassa laajasti päästötöntä liikkumista ja tavaralogistiikkaa. Unified Chargersin ovat valinneet kumppanikseen jo useat autoilun ammattilaiset, joilla on näkemystä ja kokemusta siitä, mihin tulevaisuuden liikkuminen kehittyy ja mitä se vaatii”, toteaa Enersensen Power-segmentin liiketoimintajohtaja Juha Silvola.

Sähköisen liikenteen edistämiseksi Enersense on tehnyt myös sijoituksen Parkkisähkö Oy:hyn, joka toimittaa lataustekniikkaa taloyhtiöille, yrityksille ja julkisiin tiloihin. Enersensen omistusosuus Parkkisähkö Oy:stä on kymmenen prosenttia.

”Haluamme olla vahvasti mukana sähköistämässä liikennettä ja nousta keskeiseksi toimijaksi myös sähköisen liikkumisen markkinalla. Markkina kasvaa jo kovaa vauhtia, mutta samalla koko ala hakee vielä muotoaan ja koemme tärkeäksi olla mukana useissa hankkeissa ja yhteistyössä monen alan toimijan kanssa”, toteaa Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Taustaa: Enersense-konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 239 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 2 000 henkilöä, ja se toimii Suomessa lisäksi noin 40 maassa. Enersensen osake noteerataan Nasdaq Helsingissä (ESENSE).

Kuva: Unified Chargers Oy:n latausasema.