Komponenttien saatavuus estelee Kempowerin kovinta kasvua

Elektroniikan komponenttien saatavuus pidättelee jo lahtelaista latauslaitteita valmistavan Kempowerin kovinta kasvua. Tämän vuoden heinä-syyskuun aikana yrityksen liikevaihto oli silti yli kolminkertainen viime vuoteen nähden ja myös tilauskertymä on kasvanut erittäin nopeasti.

Toimitusjohtaja Tomi Ristimäki, Kempower.

Kempowerin Lahdessa sijaitsevan tehtaan tilat ovat kasvaneet nopeasti yli 10 000 neliömetrillä. Lisäksi yritys on vuokrannut tilaa myös toisesta toimipaikasta uuden tehtaan viereltä. Siksi sen suurin haaste ei olekkaan toimitusjohtaja Tomi Ristimäen mukaan enää tuotantolinjat tai rekrytointi, vaan komponenttien saatavuusongelmat. Varsinkin kun ne rajoittavat jo toimituksia vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

Kempowerin tehdas Lahdessa.

Kempower ajaa ylös myös omaa osakokoonpanolinjaa, joka tulee vahvistamaan nykyistä alihankintamallia ja lisää tuotantokapasiteettia ensi vuoden aikana. Yritys on palkannut myös merkittävän määrän uutta henkilöstöä, vaikka onkin edelleen hieman jäljessä rekrytointisuunnitelmista.

Kempower ennakoi tulosjulkistuksen yhteydessä alan markkinakehityksen jatkuvan suotuisana ja myös kysynnän sen tarjoamille tuotteille hyvänä.  Yritys tuottaa kasvavasti ratkaisuja sähköajoneuvoille henkilöautoista ja hyötyajoneuvoista kaivoskoneisiin, veneisiin ja moottoriurheiluun. Taustalla on hitsauskoneita valmistavan Kemppi Groupin kokemus DC-virtalähteiden kehittämisestä.

Lisää: Aiemmat Kempowerin toimintaa käsitelleet uutisjutut (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvat: Kempower