Nopeaa SSD-muistia ja IoT-tietoturvaa

Sveitsiläinen muistimoduulien valmistaja Swissbit esittelee Münchenin Electronica22-messuilla datakeskuksiin sopivia SSD-muisteja sekä uuden tietoturvamoduulin AWS:n IoT-järjestelmiin. Electronica22-messut päättyvät tänään.

Swissbitin kahdeksan ja 16 teratavun SSD-muistiuutuudet ovat suunniteltu datakeskusten sovellusprofiileihin ja vaatimuksiin. Tavallisiin SSD-levyihin verrattuna uusi N4200-muistiperhe lupaa tarjota jopa kahdesta viiteen kertaa nopeamman vakiokirjoitusnopeuden ja tutut vasteajat.

Muisteihin saadaan lisää tehokkuutta myös viritetyn laiteohjelmiston ansiosta, joita on tarjolla esimerkiksi Big Datan, videon suoratoistoon tai koneoppimiseen. Lisäksi muistin toimintaa voidaan mitata ja analysoidan työkuorman aikana. Valmistaja voi tarjota niiden perusteella räätälöityjä laiteohjaimia.

Swissbitin muistivalikoimaa uudesta 8/16 teratavun SSD-levystä oikealla olevaan AWS IoT-palveluiden tietoturbamoduuliin.

Swissbit esittelee SSD-muistien lisäksi Electronicassa uudenlaisen iShield HSM -tietoturvamoduulin, jonka avulla voi tuoda lisää varmuutta Amazonin AWS IoT Greengrass palveluun.

USB-A-tikun (kuvassa oikealla) muodossa oleva hardware security module (HSM) mahdollistaa IoT-laitteiden tunnistamiseen, todentamiseen ja rekisteröintiin tarvittavien salausavainten ja valtuustietojen turvallisen tallennuksen.

Uuden tietoturvamoduulin yksityisiä avaimia ja varmenteita ei voida valmistajan mukaan kopioida, purkaa tai käyttää pelkällä ohjelmistolla, koska ne on tallennettu väärentämisen estävään laitteiston suojausmoduuliin. Niitä voidaan myös jälkikäteen päivittää.

iShield HSM-moduuli  on suunniteltu Hardware Security Integration (HSI) -palveluun AWS IoT Greengrassissa. Se on yhteensopiva OpenSC:n ja avoimen lähdekoodin ohjelmistopinon kanssa sekä tukee PKCS#11- ja PKCS#15-salausstandardeja. Lisäksi uuden moduulin turvaelementti (CC EAL6+) on upotettu yksikköön chip-on-board-tekniikan avulla ja pakattu metallikoteloon. Moduulit valmistetaan  Swissbitin Berliinin tehtaassa tietoturvallisesti.

Lisää: Swissbit (LINKKI), tuotetiedot U.3 SSD N4200 -muistit (LINKKI), iShield HSM-tietoturvamoduuli (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).