Kiinalaisskooppeja omalla Asic-piirillä ja 12 bitin muuntimella

Kiinalaismerkki Rigol lähtee kisaamaan voimallisemmin Keysightin ja Rohde & Schwartzin kanssa tuotekehityksen oskilloskoopeissa. Yritys esitteli viime viikon Elecrtronica22-messuilla kaksi uutta laiteperhettä, joissa hyödynnetään yrityksen omia asiakaskohtaisia piiriratkaisuja  ryyditettynä nopeilla 12 bitin muuntimilla.

Uudessa huippusarjan HDO4000 pääominaisuudet ovat neljä analogista mittauskanavaa ja yksi lisäkanava. Analoginen kaistanleveys on 200-800 MHz ja analogia/digitaalimuuntimen näytteenottotaajuus on neljä gigahertsiä 12 bitin tarkkuudella. Oskilloskoopin näytemuistiin mahtuu 500 miljoonaa näytettä.

Rigolin HDO1000-mallisarja koostuu hieman edullisemmista, jossain määrin riisutusta rakenteesta, joissa on tarjolla sekä kaksi- että nelikanavaisia laitteita. Mittauskanavien suurin analoginen kaistanleveys on 200 MHz ja analogia/digitaalimuuntimen näytteenottotaajuus on kaksi gigahertsiä. Näytemuistin koko on sata miljoonaa näytettä.

Molemmat uutuussarjan perustuvat yrityksen omaan Centaurus-piirisarjaan. Lisäksi yhteistä ovat 10,1 tuuman 1280×800 kuvapisteen värillinen kosketusnäyttö, jossa voidaan esittää signaalinäytteet 12 bitin tai jopa 16 bitin tarkkuudella.

Kaikissa malleissa on vakiona sarjaväylien (SPI, I2C, RS232/UART, CAN ja LIN) dekoodaus ja datan näyttö. Liitäntöinä on tarjolla USB3, HDMI. LAN, Aux. Lisävarusteeksi tarjotaan myös 18650-litiumkennoilla toteutettua akkupakettia.

Muuten uutuusmallien muut ominaisuudet vaihtelevat perheestä ja mallista toiseen, mutta jotkut ominaisuudet kuten esimerkiksi kaistanleveys, voidaan päivittää ohjelmallisesti laitteen hankinnan jälkeen lunastamalla toiminnon avaava koodi valmistajalta.

Lisää: Rigol (LINKKI) ja tuotetiedot (LINKKI)