Bosch Sensortec hakee suunnittelijoita Espooseen ja Ouluun

MEMS-anturivalmistaja Bosch Sensortec kasvattaa kehitystoimintaansa Suomessa.  Espooseen ja Ouluun etsitään uusia integroitujen piirien suunnittelun ja sulautettujen ohjelmistojen asiantuntijoita.

MEMS-antureista tulee koko ajan pienempiä ja älykkäämpiä niin, että tuotteisiin integroidaan yhä enemmän ominaisuuksia. Yksi kehityksen mahdollistavista teknologioista on anturien digitaalinen signaalinkäsittely, johon myös Suomen toimipisteissä keskitytään.

”Uusien toimipisteiden ansiosta pystymme hyödyntämään alueellisia resursseja sekä hankkimaan parhaat integroitujen piirien ja sulautettujen ohjelmistojen osaajat anturien digitaalisen signaalinkäsittelyn kehitykseen.” taustoittaa laajentumista Suomeen saksalaisen Bosch Sensortecin toimitusjohtaja Stefan Finkbeiner.

Robert Boschin omistama tytäryhtiö Sensortecin toiminta kattaa MEMS-teknologian koko arvoketjun anturijärjestelmistä laitteistoihin ja ohjelmistokehitykseen. Valmistusohjelmassa on 3-akselisia kiihtyvyysantureita, gyroskooppeja, magnetometrejä, integroituja 6- ja 9-akselisia antureita, älyantureita, barometrisiä paineantureita, kosteusantureita, kaasuantureita, optisia mikrojärjestelmiä ja niitä tukevia ohjelmistoja.

Tähän mennessä yhtiö on myynyt yli 15 miljardia MEMS-anturia.

Kuvituskuva: Bosch