Puolustusvoimille uusia SDR-ohjelmistoradioita

Oululainenh Bittium toimittaa lisää taktisia sotilas- ja ajoneuvoihin sijoitettavia Tough SDR-ohjelmistoradioita Puolustusvoimille aiempien toimitusten perään. Lisätilauksen arvo on 4,3 miljoonaa euroa ja kauppa solmittiin jo lähes kolme vuotta sitten.

Uusilla Bittium Tough SDR -radioilla korvataan vaiheittain Puolustusvoimien käytössä olevia analogisia kenttäradiota moderneilla ohjelmistoradiopohjaisilla, laajakaistaisen tiedonsiirron radioilla, jotka tarjoavat aikaisempiin kenttäradioihin nähden merkittävästi parempaa suorituskykyä.

Bittiumin Tough SDR -radiot ovat yhteensopivia Puolustusvoimien käyttämän Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa. Osa laitteiden suorituskyvystä luodaan käytettävien ohjelmistojen avulla. Samalla niiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan ohjelmistokehityksen avulla.

Uusin tilaus ei muuta Bittiumin tammi-syyskuun 2022 liiketoimintakatsauksessa 21.10.2022 julkistamaa vuotta 2022 koskevaa taloudellista ohjausta.

Aloituskuva: Bittiumin Tough SDR -radioiden tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Tough SDR Handheld -radiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Tough SDR Vehicular -radiosta.