Sertifioitua Ethernet-vauhtia teollisuuteen

Analog Devices on esitellyt teollisuuden Ethernet-ratkaisuja varten järjestelmämoduulin, jonka avulla voidaan hyödyntää laitteistosuunnittelua useiden teollisten protokollien toteuttamiseksi. Muita  elementtejä ovat turvakäynnistys ja suojattu päivitysominaisuus. Yritys on tuomassa tarjolle myös pitkiin Ethernet-yhteyksiin sopivat tehopiirit.

Analog Devicesin järjestelmämoduuli ADIN2299 lyhentää automaatiolaitteiden vaatimaa suunnittelu- ja testausaikaa tarjoamalla protokollapinon lisäksi myös reaaliaikakäyttöjärjestelmän, tiedostojärjestelmän, ajurit ja TCP/IP:n. ADIN2299-ohjelmisto mahdollistaa sovellusprosessorin yhteyden yhtenäiseen käyttöliittymään, jolloin erilaisia teollisia protokollia voidaan hyödyntää ilman, että sovellusprosessoriohjelmistoon tarvitsee tehdä muutoksia. Moduulissa on UART-, SPI- ja Ethernet-liitännät.

Järjestelmämoduulin laitteisto ja ohjelmistot tukevat esimerkiksi Profinet-, Ethernet/IP-, EtherCAT- ja Modbus -verkkoprotokollia. Näin suunnittelijat voivat nyt hyödyntää yhden saman kenttälaitteen suunnittelua useiden teollisten protokollien tukemiseen.

Yritys esitteli myös Electronica22-messuilla myös yhden parin pitkien etäisyyksien Ethernetin tehonsyöttöpiirit. Niistä LTC4296-1 on SPoE-ohjainsiru sähkön syöttämiseen ja LTC9111 SPoE-tehon vastaanottopiiri.

Uusien piirien avulla voidaan tukea myös vanhempaa Power over Data Line eli PoDL- ja uudempaa SPoE-tehonsyöttöstandardia.  10BASE-T1L datasiirtoa varten tarvitaan valmistajan ADIN1100- tai ADIN1110-piirit. Tehonsyöttö ja datasiirto onnistuvat näillä jopa kilometrin etäisyyteen asti.

Lisää: Analog Devices (LINKKI), tuotetiedot ADIN2299 (LINKKI), video (LINKKI) sekä LTC4296-1 (LINKKI), LTC9111 (LINKK), ADIN1100 (LINKKI), ADIN1110 (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI, valitse Finland) sekä  Single Pair Ethernet Systems Alliance -sivusto (LINKKI) ja Single Pair Ethernet (SPE) and Single-pair Power over Ethernet SPoE-tietoa (LINKKI, pdf).

Aloituskuva: Analog Devicesin ADIN2299-kehityssarja EV-RPG2 (RapID Platform Generation 2 Chronous Embedded Reference Design).