Koodikummit  hakee tuhatta nuorta

Ohjelmistotalojen yhteistyöjärjestö ja eri puolilla Suomea toimiva tiedekoulu ovat aloittaneet koodikummit-ohjelman, jonka kautta halutaan antaa koodausopintoihin mahdollisuus vähävaraisille lapsille ja nuorille. Tarkoitus on saada runsaassa vuodessa tuhat kasvuikäistä koodauksen pariin.

Eri puolilla Suomea lapsia uuteen osaamiseen opastava Tiedekoulu on onnistunut jo nyt vajaassa kymmenessä vuodessa saattamaan noin 5000 lasta ja nuorta koodauksen pariin.

”Olemme todella iloisia ja ylpeitä tästä onnistumisesta. Samalla olemme silti kaivanneet lapsille enemmän mahdollisuuksia heidän sosioekonomisesta taustastaan riippumatta”, kertoo Tiedekoulun toimitusjohtaja Maria Leivo.

Koodikummit-ohjelman avulla tarkoitus on nyt saada runsaassa vuodessa tuhat nuorta koodauksen pariin. Se toivookin mukaan mahdollisimman paljon niin lapsia, nuoria kuin yrityksiäkin heitä tukemaan.

”Tämä toiminta on sekä yritysten itsensä että koko ohjelmistoalan ja sitä kautta koko Suomen etu”, kiittää myös Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Heidän toinen  Mimmit koodaa -ohjelma on palkittu jo EU:ta myöten. Siihen on lähtenyt mukaan jo 10 000 naista. Myös koodikummit siirtää fokusta nyt tyttöihin, ensimmäisen tyttöryhmän Koodikummit-ohjelmaan mahdollistaa Vincit.

Lisää: Suomen Tiedekoulu Oy (LINKKI) ja  Ohjelmiso- ja e-Business ry (LINKKI)

Kuvituskuva: Logitec