Lisää Matter-kehitystukea kotiautomaatioon

Kotiautomaation IoT-standardi Matter oli näkyvästi esillä Las Vegasin CES 2023 -messuilla. Laitetoimittajien lisäksi Matteria tukevat uusimmissa piireissään Renesas ja Infineon. Tarjolla oli piirien lisäksi Matter-standardia tukevat koekortit ja ohjelmistotuki sovellusesimerkkeineen.

Uusi älykotien standardi Matter näyttää syyttäneet IoT-markkinat jälleen uuteen kasvuun. Esimerkiksi Las Vegasin messuilla Renesas julkisti Matterille DA1600-piirille viritetyn kehityssarjansa. Siinåä on yhtiön  ensimmäinen Wifi-pohjainen SoC-järjestelmäpiiri, joka pystyy toimimaan akulla aktiivisena yli vuoden.

Kuva: Renesas

Uusi DA16200 kehityspaketti tulee saataville tämän vuosineljänneksen aikana.Uusi DA16200 on täysin integroitu Renesasin tarjoamaan e2-studio-kehitysympäristöön. Messuilla Renesas kertoi tarjoavansa tulevaisuudessa myös Matter-tuen kaikille Wifi-, Bluetooth Low-Energy- ja IEEE 802.15.4 / Thread -tuotteilleen.  Lisää Matter-tarjontaa on yrityksen omistamien Dialogin ja Celenon valikoimissa.

Kilpaileva Infineon keskittyi Las Vegasissa esittelemään piirejä enemmän uusimpia Matter-sovelluksiaan. Yritys esitteli lisäksi Matter-Connectivity Standards Alliancen tietoturvaratkaisuja. Esillä olivat toki myös yrityksen Xensic-anturiin perustuvat kehityssarjat.

Kotiautomaatioon kehitetty Matter on   sovelluskerroksen protokolla, jonka avulla voidaan yhdistää eri valmistajien langattomat IoT-ratkaisut esimerkiksi Wifin, Threadin ja Bluetooth LE:n kautta.

Matterilla luvataan ratkaista älykotilaitteita pitkään vaivanneet eri valmistajien yhteensopivuusongelmat. Ratkaisua ovat kehittämässä laitetoimittajien lisäksi Google, Amazon, Apple ja Samsung.

Lisää: Renesasin Matter-sivusto (LINKKI). DA16200MOD-DEVKT-kehityskortti (LINKKI) ja Infineonin (LINKKI) Matter-sivusto sekä Uusiteknologia.fi:n aiemmat Matteria käsitelleet uutiset (LINKKI).

Kuvituskuva: Renesas