Tekniikan päivät osana Tieteen päiviä – nyt videona verkon kautta

Tekniikan päiviä järjestetään tänä vuonna osana Tieteen päiviä. Esityksiä pystyy katsomaan videolähetyksinä verkosta. Verkkolähetyksiä voi katsoa myös jälkikäteen. Päivitetty 19.1.2023.

Tekniikka yhdistetään usein koneisiin mutta yhä enemmän tulevaisuuden ongelmien ratkaisemiseen. Teknillisten tieteiden sisällä on muiden tieteiden tapaan niin perustutkimusta kuin soveltavaa tutkimusta. Tapahtuma järjestetään 12. ja 15.1.2023 Helsingin yliopiston Porthanian salissa PIII (Yliopistonkatu 3). Ohjelma kuvataan myös suorana lähetyksenä verkkoon.

Tekniikan päivien aiheissa lähestytään sivilisaation suuria kysymyksiä, kuten energiaa, materiaaleja ja tietojenkäsittelyä. Esitysten aiheita ovat koneiden suunnittelun tulevaisuus, energiaturvallisuus, kiertotalous, avaruus, tietojenkäsittelyteknologiat sekä robotiikan monet muodot (LINKKI, robotiikkaesitykset),

Varsinainen Tieteen päivät järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin 11.–15.1.2023 ja päivien aikana kuullaan yli 120 tiedeluentoa sekä kymmeniä ajankohtaisia keskusteluja. Mukana on lähes 350 tutkijaa ja muuta asiantuntijaa eri aloilta. Torstaiyönä 12.1 järjestetään Helsingissä Tieteiden yö, joka jalkautuu myös Espooseen. Helsingin pääkirjasto Oodissa toimii lisäksi Tiedekioski pe-la 13.–14.1.

Päivitetty 19.1.2023: Lähes puolet yleisöstä osallistui verkon välityksellä

Suomen suurinta tiedetapahtumaa vietettiin 11.–15.1.2023 Helsingissä. Tieteen päivät oheistapahtumineen tarjosi lähes 300 tuntia tiedeohjelmaa, josta yli 120 tuntia kuvattiin verkkoon.  Fyysisesti paikalla olleiden lisäksi verkkolähetyksiä seurasi suoria lähes 6 800 ihmistä ja videotallenteita on haettu yli 28 300 kertaa ja määrä kasvaa koko ajan. Seuraavat Tieteen päivät järjestetään tammikuussa 2025.

Lisää: Tieteen päivät 11.-15.1.2023 (LINKKI), Tekniikan päivät 12/15.1.2023 (LINKKI) ja Youtuben TiedeTV:n  (LINKKI) videolähetykset (LINKKI), jotka on katsottavissa myös jälkikäteen. Esimerkiksi tietotekniikan tulevaisuus (LINKKI), uusinta avaruusasiaa (LINKKI1), tulevaisuuden internet (LINKKI) sekä (LINKKI2), robotiiikkaa (LINKKI)  ja koneiden suunnittelutekniikoita (LINKKI).

Kuvituskuva: Nasan avaruusmönkijä