Kempower miettii Eurooppaan uutta elektroniikkatehdasta

Sähköautojen pikalataustekniikoita tuottava Kempower tutkii vaihtoehtoja tuotantokapasiteetin laajentamiseksi Lahden tehtaan lisäksi myös muualle Eurooppaan. Yhtiön tavoitteena on, että uusi tuotantokapasiteetti on toiminnassa vuoden 2025 loppuun mennessä. Samalla yritys valmistautuu kuluvan vuoden aikana Yhdysvalloissa kokoonpanoon uudessa Pohjois-Carolinan tehtaassaan. Päivitetty 28.2.2023.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Hitsauskonevalmistaja Kempin tytäryhtiö Kempowerilla on tällä hetkellä yhteensä lähes 14 000 neliömetriä uutta tuotanto-, laboratorio- ja toimitilaa kahdessa tehtaassa Lahdessa. Painetta laajentamiseen on tuonut nopea kasvu Euroopan markkinoilla.

”Haluamme tehdä parhaamme vastataksemme markkinakysyntään, ja siksi tutkimme nyt vaihtoehtoja tuotannon laajentamiseksi Euroopassa. Uskomme, että hyväksi todettu ketterä ja skaalautuva tuotantomallimme luo hyvän perustan vastata kysyntään tulevina vuosina”, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Euroopan laajentumissuunnitelmien rinnalla Kempower perustaa toimintoja Yhdysvaltoihin, kuten yhtiö on  aiemmin jo ilmoittanut. Tavoitteena on käynnistää toiminnot Yhdysvalloissa uoden 2023 loppuun mennessä. Suunnitelmaan sisältyy juridinen yksikkö sekä latausratkaisujen paikallinen kokoonpano.

Päivitys 28.2.2023: Yhdysvaltain tehdas Durhamiin, Pohjois-Carolinaan

Kemppi-konserniin kuuluva Kempoweron saanut päätökseen neuvottelut sähköajoneuvojen pikalatureiden tuotantotilojen vuokraamisesta Durhamissa, Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Uudessa toimipaikassa on yli 14 000 neliömetriä tilaa eri toiminnoille. Durhamin yksikön myötä Kempower kaksinkertaistaa tuotanto- ja toimitilansa maailmanlaajuisesti.

Durham on yksi Yhdysvaltojen nopeimmin kasvavista kaupungeista. Durham-Raleighin alueella sijaitsee ResearchTriangle Park (RTP), joka on yksi Yhdysvaltojen suurimmista tutkimuskeskittymistä. Trianglen alue on erityisen vahva biotekniikan, agroteknologian, fintechin ja kvanttilaskennan aloilla.

Uuden toimipaikan myötä Kempower luo Durhamiin noin 300 uutta työpaikkaa. Kempowerin uudessa tehtaassa valmistetaan luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatureita sähköautoihin, sähkörekkoihin, sähköbusseihin ja sähköisille työkoneille.

Ensimmäisessä vaiheessa Kempower käynnistää NEVI (National Electric VehicleInfrastructure) -standardin mukaisten Kempower Satellite -pikalatausjärjestelmien kokoonpanon. Kempowerin tavoitteena on aloittaa NEVI:n mukaisten DC-latureiden kokoonpano vuoden 2023 loppuun mennessä. Henkilöstön rekrytointi on käynnissä.

Taustaa: Kemppi Groupin omistaman Kempower tuotekehityksen ja tuotannon juuret ovat edelleen Suomessa, ja suurin osa lopputuotteiden materiaaleista ja komponenteistamme hankitaan paikallisesti. Yritys on myös listattu Helsingissä Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Kuvat: Kempower