Kempower miettii Eurooppaan uutta elektroniikkatehdasta

Sähköautojen pikalataustekniikoita tuottava Kempower tutkii vaihtoehtoja tuotantokapasiteetin laajentamiseksi Lahden tehtaan lisäksi myös muualle Eurooppaan. Yhtiön tavoitteena on, että uusi tuotantokapasiteetti on toiminnassa vuoden 2025 loppuun mennessä. Samalla yritys valmistautuu Yhdysvalloissa myös kokoonpanon aloittamiseen.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Hitsauskonevalmistaja Kempin tytäryhtiö Kempowerilla on tällä hetkellä yhteensä lähes 14 000 neliömetriä uutta tuotanto-, laboratorio- ja toimitilaa kahdessa tehtaassa Lahdessa. Painetta laajentamiseen on tuonut nopea kasvu Euroopan markkinoilla.

”Haluamme tehdä parhaamme vastataksemme markkinakysyntään, ja siksi tutkimme nyt vaihtoehtoja tuotannon laajentamiseksi Euroopassa. Uskomme, että hyväksi todettu ketterä ja skaalautuva tuotantomallimme luo hyvän perustan vastata kysyntään tulevina vuosina”, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Euroopan laajentumissuunnitelmien rinnalla Kempower jatkaa toimintojen perustamista Yhdysvaltoihin, kuten yhtiö on aiemmin ilmoittanut. Yrityksen tavoitteena on käynnistää toiminnot Yhdysvalloissa vjo uoden 2023 loppuun mennessä. Suunnitelmaan sisältyy juridinen yksikkö sekä latausratkaisujen paikallinen kokoonpano.

Kemppi Groupin omistaman Kempower tuotekehityksen ja tuotannon juuret ovat edelleen Suomessa, ja suurin osa lopputuotteiden materiaaleista ja komponenteistamme hankitaan paikallisesti. Yritys on myös listattu Helsingissä Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Kuvat: Kempower