Emerson haluaa ostaa National Instrumentsin

Amerikkalainen PC-pohjaisista kehikkomittauslaitteista tunnettu National Instruments eli nykyisin NI on oston kohteena. Asialla on amerikkalainen sähkötekniikkaa vamistava Emerson Electric, joka on tarjonnut NI:n  osakkeista lähes seitsemän miljardia dollaria.

National Instruments eli nykyisin NI-tunnuksella toimiva yritys toi pc-tekniikkaan pohjautuvat mittauskortit (PXI, DAQ)  ja niihin sovitetut ohjelmistotuotteet kuten LabView sekä muut testausohjelmistot.

National Instrumentsin eli nykyisen NI:n perustaja-toimitusjohtaja James Truchard vuoden 2016 NIWeekissä.

NI oli vuosituhannen vaihteessa yritys oli kaikkien alan ihmisten huulilla ja yritys järjesti Yhdysvalloissa alan suurimpiin tapahtumiin kuuluvia NIweek-käyttäjätapahtumia. Uusia tuotteita tuli solkenaan ja yritys panosti voimallisesti markkinointiin.

Viime vuodet ovat olleet hiljaisempia ja alalla on entistä enemmän kilpailua. Silti yrityksen tuotteilla ja erityisesti ohjelmistoilla on runsaasti kysyntää. Siksi amerikkalainen Emerson julkisti tiistaina pörssitiedotteella ostoaikeensa, jotka se oli tehnyt tosin jo marraskuussa mutta julkisti nyt ostotarjouksen koska ei ollut saanut vastakaikua NI:ltä.

Emerson tarjoaa NI:n osakkeelta 53 dollaria eli lähes seitsemän miljardia dollaria. Osakekaupan toteutuessa hyötyjinä olisivat, pitkään NI:tä toimitusjohtajana toiminut, 79 vuotias James Truchard sekä muut yrityksen perustajat Jeff Kodoskun ja Bill Nowlin.

Lisää: Emerson Electricin tiedote 17.1.2023 (LINKKI) sekä NI:n tiedotteet 17.1.2023 (LINKKI) ja 13.1.2023 (LINKKI)

Kuvituskuva: NI;n PXI-korttiuutuudet