Älykäs IPD-kytkinpiiri korvaa releet

Piirivalmistaja ROHM on esitellyt uudet auto- ja teollisuussovelluksiin tarkoitetut matalan puolen älykkäät IPD-kytkinpiirit. Niissä on aiempaa pienemmät tehohäviöt ja patentoidulla TDACC-tekniikalla toteutetut turvatoiminnot.

ROHM:n IPD-piirit on suunniteltu korvaamaan korvaavat esimerkiksi mekaaniset releet ja mosfetit. 1- ja 2-kanavaiset 40 voltin kytkimet kattavat valmistajan BV1LExxxEFJ-C- ja BM2LExxxFJ-C. Tuotteet on suunniteltu auto- ja teollisuussovelluksiin.

Uudet kytkinpiirit tarjoavat korkean piirien integraation sekä turva- ja diagnostiikkaominaisuudet kuten ylivirran tunnistuksen. ROHM BV1LExxxEFJ-C- ja BM2LExxxFJ-C-piirit tarjoavat laajalti eri on-resistanssiarvoja (40/80/160/250mΩ) sekä 1- että 2-kanavaisissa kokoonpanoissa.

Eri piirimallit pystyvät ohjaamaan maksimissaan 40 voltin jännitettä kolmesta ampeerista aina 17,5 ampeeriin asti. Sarjaan kuluu muun muassa 2-kanavainen 40mΩ (ON-vastus) tuotteen kompaktissa SOP-J8-kotelossa. Uudet kytkimet sopivat valmistajan mukaan myös hyvin induktiivisten kuormien ohjaamiseen.

Kun induktiivinen kuorma kytketään pois päältä, älykytkimen sisällä olevan mosfet-tehon pystyy purkamaan induktiiviseen kuorman magneettikenttään varastoitunut magneettinen energiaa samalla kun pitää jännitteen turvallisella tasolla. Piirit ovat AEC-Q100-hyväksyttyjä ja soveltuvat järjestelmiin, joita ovat esimerkiksi erilaiset autonkorin ohjaukset sekä moottorin ja vaihteiston ohjausyksiköt, ledivalomoduulit tai ohjelmoitavat teollisuuden PLC-logiikkaohjaimet.

Lisää: ROHM (LINKKI), IPDs (LINKKI), tuotetieto ja taustakuvat (LINKKI) sekä ComfySIL (LINKKI) ja Euroopan jakelijat (LINKKI).