Nokian 5G-puhelinten valmistus palaa Eurooppaan

Nokia-kännyköitä tuottava HMD Global kertoi Barcelonan alkavilla Mobile World -messuilla käynnistävänsä ensimmäisen vaiheen 5G-älypuhelimien valmistuksen ja testauksen tuomisesta  uudelleen Eurooppaan.  Tarkoitus on vastata myös EU:n koveneviin tietoturvavaatimuksiin. Tarkempia tietoja valmistuspaikasta odotellaan edelleen.

HMD Global kertoo kehittävänsä kyvykkyyksiä ja prosesseja tuodakseen 5G-älypuhelimien tuotantoa ainakin joltakin osin Eurooppaan jo vuoden 2023 aikana.  ”Kerromme nyt innoissamme ensimmäisestä askeleesta matkallamme kohti 5G-älypuhelimien valmistuksen tuomista Eurooppaan”, iloitsee HMD Globalin toimitusjohtaja Jean- Francois Baril.

Amerikkalaisen iFixitin työkaluja kännykän korjaamiseen.

Tarkempaa tietoa valmistuksesta ei kerrottu. Yritys aikoo antaa myös tietoturvatakuun räätälöityjen ohjelmistojen ja suojausominaisuuksien avulla, yhteistyössä useiden IT-tietoturvakumppaneiden kanssa.  ’’Tällä siirrolla jatkamme asemamme vahvistamista ainoana suurena eurooppalaisena älypuhelintoimittajana’’, Baril mainosti tapahtumaa.

Uusi kehityssuunta on yrityksen mukaan jatkoa sitoutumiselle turvalliseen ja läpinäkyvään toimintaan Euroopassa. Vuodesta 2019 lähtien HMD Globalin kaikki asiakas- ja yritystiedot on käsitelty Suomessa ja tallennettu Suomessa sijaitseville palvelimille.

Barcelonan messuilla HMD Global julkaisi myös kolme uutta älypuhelinta: Nokia G22, Nokia C22 ja Nokia C32. Lisäksi yritys tuo markkinoille ensimmäisen omatoimisesti korjattavan älypuhelimen yhteistyössä  amerikkalaisen iFixitin kanssa. Se mahdollistaa Nokia G22 osien vaihtamisen ja korjaamisen kotona yksityiskohtaisille ohjeilla, työkaluilla ja vaihto-osilla.

Kuvat: HMD Global, iFixit