Valmet Automotive menetti aurinkosähköautomerkin

Aurinkokennoilla päällystettyä sähköautoa kehittävä Sono Motors kertoo lopettavansa Sion-nimisen aurinkosähköauton kehittämisen. Samalla Valmet Automotive menettänee jo toisen aurinkosähköautoa kehittävän asiakkaan. Tammikuussa hollantilaisyhtiö Lightyear ilmoitti keskeyttävänsä aurinkosähköauton valmistamisen Uudessakaupungissa.

Sono Motorsin aurinkoteknologiaa hyödyntäviä hyötyajoneuvoja.

Saksalaisyhtiö ehti ottaa uudenlaisesta Sion-aurinkosähköautosta jo 45 000 ennakkotilaustakin ja sopia vuosi sitten valmistuksesta Valmet Automotiven kanssa. Henkilöautoprojektin lopettaminen johtanee noin 300 työntekijän irtisanomiseen.

Sono kertoi samalla  laajentavansa toimintaansa jälkiasennusratkaisujen lisäksi julkiseen liikenteeseen. Asiakkaita ovat esimerkiksi Mitsubishi Europe, Chereau, Scania ja Man Truck & Bus.

Yritys sai EU-komissiolta alkuvuodesta 1,46 miljoonaa euroa aurinkoenergian tekniikan kehittämiseen. Jatkoa Sono Motorsille antaa, että sillä on 52 jätettyä tai myönnetty patenttia, joista 42 täysin yhtiön omaa aurinkoteknologiaa. ’

Yritys aikoo myydä myös Sion-hankkeen yhteydessä kehitettyä osaamista.

Lisää: Sono Motorsin tiedote 24.2.2023 (LINKKI) sekä aiemmat uutisartikkelit Lightyearin ja Sono Motorsin aurinkosähköautoista (LINKKI)

Kuvituskuva: Sono Motors Sion