Polar Electro avaa mittausalgoritminsa

Suomalainen sykemittauksen edelläkävijäyritys Polar Electro avaa mittausalgoritminsa ja ohjelmistoratkaisunsa laitekumppaneilleen. Ensimmäinen käyttäjä on japanilainen kellojätti Casio. Aiemmin Polar Electro on hyödyntänyt algoritmejaan ja ohjelmistojaan  vain omissa tuotteissaan.

Polarin lisäksi kumppanit ovat voineet hyödyntää Polarin teknologiaa omissa sovelluksissa ja palveluissa avoimien ohjelmointirajapintojen (API) ja ohjelmistokehityspaketin (SDK) kautta.  Nyt Polar avaa kumppaneidensa käyttöön lisäksi 25 algoritmia, jotka kattavat unen, harjoittelun, hyvinvoinnin, aktiivisuuden, suorituskyvyn ja palautumisen.

Muutos tarkoittaa, että yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot voivat tarjota työntekijöilleen, asiakkailleen tai käyttäjilleen Polarin vuosikymmenien ajan kehittämää osaamista käyttövalmiin ratkaisun avulla ilman omia investointeja algoritmien tai ohjelmiston kehittämiseen.

Ensimmäinen kumppani Polarin uudelle liiketoiminnalle on japanilainen kellojätti Casio, jonka lanseeraamassa G-Shock -mallin SQUAD GBD-H2000-kellossa (kuvassa) on hyödynnetty ”Powered by Polar”-ominaisuuksia.

Kempeleestä maailmalle ponnistanut Polar Electro kuuluu  alan kymmenen tunnetumman toimijan joukkoon ja on 50 vuoden tutkimustiedoillaan ja 450 patentin kautta myös sykemittausteknologia-alan pioneeri. Alan osaamista on  pienempien toimijoiden lisäksi Suomessa Suunnolla, Huaweilla, Garminilla ja Firstbeat Technologiesilla

Lisää: Aiemmat uutiset sykkeen mittauksesta ja mittausalgoritmeista (LINKKI) sekä Polar Electron taustavideo mittausratkaisuistaan (LINKKI, Youtube)

Kuva: Polar Electro