EW23: Analog Devices voittajaksi – tapahtuma keräsi kävijöitä lähes 27 000

Analog Devicesin ToF-kameramoduuli voitti sulautettujen tuotekisan Nürnbergissä meneillään olevilla sulautetun tekniikan messuilla. Ohjelmistoissa ehdolla päässyt Bittiumin Celluar IoT jäi tällä kertaa palkinnotta. Messut kertoi laajentavansa myös Embedded Worldin Kiinan lisäksi ensi vuonna länteen Yhdysvaltain Texasiin. Päivitys: Kävijöitä tämän vuoden tapahtuma keräsi lähes 27 000 ja näytteilleasettajia 950. Päivitetty 23.3.2023

Suurien piiri- ja ohjelmistotoimijoiden rinnalla Embedded Award 2023 -palkituista kolme kahdeksasta voittajasta oli pienempiä startup-yrityksiä. Mukana oli uutena perinteisten ohjelmisto- ja laite-alueiden lisäksi uusina kategorioina tekoäly ja SoC/IP/IC suunnittelu. Kaikkiaan kisassa arvioitiin lähes sata sulautetun alueen uutuustuotetta.

Kisan sulautetusta konenäöstä voitti Analog Devixesin ADTF3175-moduuli, joka on yhden megapikselin Time-of-Flight-tyyppinen kameramoduli ja ohjelmistokategoriassa Emproofin Nyx. Kaikki palkitut on listattuna alla. Jutun alla olevan linkin kautta voit katsoa kaikki loppukilpailussa mukana olleet.

NürnberginEmbedded World -tapahtuma jatkuu vielä torstaihin 16.3. asti. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään kolmatta viikkoa nykyistä myöhemmin eli  9.-11.4.2024.

EW23 Award-palkitut

  • Tekoäly: AITAD:n  langaton AI IR -anturimoduuli
  • Laitteisto: GreenWaves Technologiesin GAP9-prosessori
  • Sulautettu konenäkö: Analog Devisesin ToF-moduuli ADTF3175
  • Turvallisuus ja turvallisuus: Infineon Technologies OPTIGA TPM SLB 9673
  • SoC/IP/IC-suunnittelu: MIPSin eVocore P8700
  • Ohjelmistot: Emproofin Nyx
  • Startup: Epishine OneCell
  • Sulautetut työkaluohjelmat: Slint

Lisää: Embedded World 2023 Award-palkitut (LINKKI) sekä ehdolla olleet (LINKKI).

Lisäys 23.3.2023: Nürnberg keräsi kävijöitä entiseen malliin

Messuvieraita oli tänä vuonna Nürnbergissä lähes parhaimpien vuosien malliin. Kuva: Nürnberg Messe

Vielä vuosi sitten korona-tilanne vaikutti vielä fyysisesti järjestettyyn Embedded Worldiin vaikka tapahtuma järjestettiin maaliskuun sijasta kesäkuussa 2022. Nyt uusin tapahtuma keräsi jo  puolet edellisvuotta runsaammin ja kävijöitä oli lähes 27 000, joista joka neljäs tuli muualta kuin Saksasta. Parhaimmillaan Embedded World on kerännyt väkeä lähes 30 000 vuonna 2019.

Näytteilleasettajia oli tänä vuonna runsaat 950 kuin parhaimmillaan vuonna 2019 näytteilleasettajia on ollut. yli 1100. Ja tulevaisuudessa tapahtuma aikoo panostaa Nürnbergin tapahtuman lisäksi alueellisiin Embedded World -tapahtumiin. Niistä  ensimmäinen järjestetään Kiinassa Shanghaissa kesäkuussa 14-16.6.2023 ja Yhdysvalloissa Texasin Austinissa  lokakuussa 8.-10.10.2024.

Kiinnostavaksi Yhdysvaltain tapahtuman tekee, että vielä 90-luvulla sulautetun pioneeriaikoina tärkeimmät alan tapahtumat järjestettiin Yhdysvalloissa. Niistä tärkein oli piilaaksossa järjestetty Embedded Systems Conference ESC,  joka keräsi runsaasti väkeä myös Euroopasta ja Aasiasta. Euroopan alkuperäinen Embedded World on vuorossa Nürnbergissä ensi vuoden 9.-14. huhtikuuta.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n Embedded World 2023 (LINKKI)  ja aiempien vuosien uutisjutut (LINKKI).

Aloituskuva: NürnbergMesse/Frank Boxler

Päivitetty 23.3.2023