Lämpötila-antureille EX i -sertifiointi – valmistetaan Suomessa

Lapp Automaation Suomessa valmistetuille Epic Sensors -lämpötila-antureille on saatu Ex i -sertifikaatti, joten niitä voidaan käyttää räjähdysvaarallisissa tiloissa. Silti sertifioimattomia antureita voidaan käyttää Ex i -piireissä, mutta sertifioitujen käyttö on yrityksen mukaan selkeämpää ja turvallisempaa.

Saksalaisen Lapp Automaation Epic Sensors -lämpötila-anturit valmistetaan Suomessa Hyvinkäällä. Tuotevalikoima koostuu vakiotuotteista, ja lisäksi yritys valmistaa asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan räätälöityjä tuotteita.

Pääosin käsityönä valmistetut anturit testataan tuotantovaiheessa, minkä ansiosta tuotteille pystytään takaamaan ensiluokkainen käyttövarmuus. Niille myönnetään myös viiden vuoden takuu.

”Noin 98 prosenttia Epic Sensors -antureistamme voidaan valmistaa Ex i -sertifioituna’’, kertoo Lapp Automaation tuoteryhmäpäällikkö Markus Saarela. Hänen mukaansa sertifikaatti on tärkeä etenkin Suomen ulkopuolella, jossa toimijat saattavat edellyttää käyttämiltään tuotteilta virallista sertifikaattia.

Sertifiointi helpottaa myös suomalaisten laitevalmistajien myyntityötä, sillä antureitamme käytetään laitteissa, joita myydään pääosin ulkomaille.  Saarelan mukaan noin 20–30 prosenttia antureista päätyy tehtaaltamme suoraan Suomen ulkopuolelle.

Lapp Automaatio toimittaa asiakkailleen vuosittain noin 50 000 erilaista lämpötila-anturia. Laite- ja koneenvalmistajat hyödyntävät niitä esimerkiksi sellu- ja paperitehtaissa, sähkömoottoreissa sekä voimalaitoksissa ympäri maailman.

Suomen Lapp Automaatio ja Lapp Connecto ovat osa saksalaista perheomisteista Stuttgartissa pääkonttoriaan pitävää Lapp-konsernia, joka tarjoaa pääosin teollisuuden kaapeli- ja liitosratkaisuja.

Lisää: Lapp Automaatio (LINKKI) ja Epic Sensors Exi -tuotetiedot (LINKKI).

Kuva: Lapp Automationin EPIC Sensors -antureille myönnetty Ex i -sertifikaatti on virallinen dokumentti.